A katasztrófavédelem hatékonyságát javító zöldmezős beruházás keretében egy, a kor szakmai elvárásainak megfelelő, korszerű és gazdaságosan fenntartható ingatlan épült Villányban. Az őrs amellett, hogy hatékonyabbá teszi a térség mentő tűzvédelmét, a városképbe is jól illeszkednek.

A villányi az országos őrsprogram keretében a negyvenhatodik őrs.

A program célja az úgynevezett fehér foltok felszámolásával a lakosság biztonságának erősítése, a természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezés, valamint a katasztrófavédelmi rendszer hatékonyabb működtetése. Az őrs működési területéhez huszonkilenc település tartozik, ezeken összesen több mint tizennégyezer ember él mintegy háromszázhatvankét négyzetkilométeren. Az őrs indulásával a korábbi átlagosan húszperces vonulási idő tizenhárom percre csökken.

2020-ban a villányi őrs működési területéhez tartozó településekre hetven alkalommal vonultak a tűzoltók.

Villányban február közepétől egy RÁBA R16 Aquadux 4000-es típusú gépjárműfecskendő mellett négy tűzoltó áll éjjel-nappal készenlétben.

Az őrs a tűzoltók hétköznapjait kiszolgáló helyiségekkel, informatikai hálózattal, megfelelő szerállással rendelkezik, modern fűtési rendszerét napelemrendszer is támogatja, ez nagymértékben hozzájárul az energiatakarékos üzemeltetéshez. A villányi beruházás bekerülési költsége nettó 168 millió forint volt.

A „Tűzoltóőrsök kialakítása – Hagyományos őrsök, Tolcsva, Villány” elnevezésű KEHOP-1.6.0-15-2016-00007 azonosítószámú projekt csaknem 217 millió 600 ezer forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósult meg.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 210 701 megtekintés

Videó: 47 344 144 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6758679

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh