Milánóban díjazták a Pilátus alkotóit, a Szabó Magda regényéből készült tévéfilm a legjobb film díja mellett a legjobb rendező, a legjobb színésznő, a legjobb operatőr és a legjobb vágó díját is elnyerte - közölte a Nemzeti Filmintézet csütörtökön az MTI-vel.

A legjobb film díjával együtt összesen öt elismerést kapott a Pilátus című magyar tévéfilm a Milánói Filmdíjak átadóján (MIFF Awards). Dombrovszky Linda a legjobb rendező, Hámori Ildikó a legjobb színésznő, Hartung Dávid a legjobb operatőr és Mezei Áron a legjobb vágó díját nyerte el - áll az összegzésben.   

Mint írják, január 29-én a Szabó Magda regényéből készült film vetítését követően tartották a díjátadó gálát, amelyen az alkotók is részt vettek.    

Szabó Magda regénye nagy siker volt Olaszországban, 2007-ben Anfora Centroeuropa díjjal tüntették ki.   

A Milánói Filmdíjakat (MIFF Awards) immár 19 éve adják át, Olaszország egyik rangos filmes eseménye, melyen a Leonardo Da Vinci Film Society tagjai választják ki a nyerteseket, a Da Vinci lovas szobrok gazdáit. Tavaly Bernardo Bertolucci és Vittorio Storaro, azelőtt pedig Claudia Cardinale kapta a milánói rendezvény életműdíját, az elmúlt években a díjazottak között volt többek között Peter Falk, Danny De Vito, Renée Zellweger és Steven Soderbergh.   

A Pilátus című tévéfilm a Cross Dot Film gyártásában készült a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 062 873 megtekintés

Videó: 48 284 195 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919179

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh