Városunkban évtizedes hagyománnyá vált a mézkirálynő választás. Az eseménnyel a mézfogyasztást szeretné népszerűsíteni a helyi méhészeti egyesület. Szeretettel várják a méhészeti ismeretekkel rendelkező királynőjelölteket.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Komlói Helyi Szervezete és a komlói Közösségek Háza „Mecseki Diák-Mézkirálynő” címen versenyt hirdet a komlói, valamint a Komló környéki településeken élő vagy tanuló középiskolás leány tanulók részére.

Jelentkezni a komlói Közösségek Házában 2015. november 11-ig lehet.

A jelentkezők korcsoportjuknak megfelelő írásos anyagot kapnak. A személyes tapasztalat és az információszerzés is igen hasznos lehet egy közeli, vagy ismerős méhésszel történő kapcsolatfelvétel révén. Ez a méhész munkájának, a méz készítésének, a méz egészségmegőrző és gyógyító hatásának jobb megismeréséhez vezethet.

A verseny lebonyolításával kapcsolatos megbeszélésre 2015. november 13-án 14.00 órakor várják az érdeklődőket. A szakmai zsűri előtti verseny 2015. november 17-én 14.00 órakor lesz a Nagy László Gimnázium könyvtárában.

A zsűri a versenyzőkből az elsajátított tudás, ismeret, a zsűri előtti bemutatkozás, kommunikációs képesség és megjelenés alapján Mecseki Diák-Mézkirálynőt és két udvarhölgyet választ.

A Mézkirálynő koronázása a XI. Gyermekrajz pályázat értékelő, díjkiosztó és kiállítás megnyitó ünnepségével együtt lesz 2015. november 27-én 16.00 órakor a komlói Közösségek Háza aulájában.

A rajzpályázat XI. alkalommal kerül megrendezésre különböző korcsoportokban.

Óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos valamint középiskolás gyermekek rajzait várják. Pályázni lehet a méhészkedéssel, méhek életével, a mézzel és a termelői méz fogyasztásával kapcsolatos bármely témakörben.

A rajzokat november 13-ig lehet leadni a Közösségek Házában. A legjobb pályaművek kiállításra kerülnek, díjazásban részesülnek.

Forrás: Közösségek Háza Komló

Fotó: Országos Magyar Méhészeti Egyesület

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 063 542 megtekintés

Videó: 48 285 582 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919342

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh