Immár tizedik alkalommal került megrendezésre az Orfűi Tökfesztivál, ahol színes kulturális programokkal, kézműves - és helyi termék piaccal, különleges tökös ételekkel, valamint tökversennyel várták a látogatókat.

Hétvégén tartották a hagyományos tökfesztivált, melyre évről évre egyre több látogató érkezik. Nem csoda, hiszen a programok bővülnek, színesednek.

A hétvégén tartott eseményen harmincnál is több helyi árus kínálta portékáját. Napjainkban előtérbe kerültek a házi ízek a nagyüzemi termékekkel szemben. Nagy keletje van a helyben készített ínyencségeknek.

Az idei év is bővelkedett rekord nagyságú tökökben, így az első három helyen mindegyik nevezőt 100 kg fölött mérlegelték.

Az első helyezett a pécsudvardi Mátyás Tibor 120 kg-os tökje lett, a második helyen a kővágószőlősi Mókus Krisztián és Kiss Barbara 110 kg-os példánya, míg a harmadik helyen az orfűi Gergász János 100 kg-os tökje végzett.

Jövőre is várja a családias hangulatú rendezvény az érdeklődőket. A tó melletti csodás környezetben tölthetünk egy remek hétvégét minden ősszel.

Forrás, fotók: Orfűi Turisztikai Egyesület TDM Szervezete

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 396 megtekintés

Videó: 48 297 118 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920378

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh