A megye és a város legkorszerűbb iskolája keresztényszemléletű pedagógiai módszerekkel, XXI. sz.-i eszközökkel és számos szakköri lehetőséggel várja a gyermekeket.

HOGY MIÉRT JÓ VÁLASZTÁS A KODÁLY?

  • mert kis létszámú osztályokban, szeretetteljes légkörben oktatunk-nevelünk.
  • mert emelt szintű ének-zene oktatás, kórus- élet folyik iskolánkban.
  • mert a katolikus értékek biztosítják a teljes emberré válás lehetőségét.
  • mert tevékenységbe ágyazott nyelvoktatással gazdagított angol-, német nyelvórákon tanulhatnak diákjaink.
  • mert sokszínű iskolai programok (közösségi, csapatépítő rendezvény, hangverseny, csendes nap, táborok) segítik a szabadidő hasznos eltöltését.
  • mert szakkörök, foglalkozások gazdag választékát kínálja (többek között: scola, idegen nyelvi társalgás, kézműves foglalkozás, sporttevékenységek).
  • mert nagy hagyománnyal rendelkezik, melyet újszerű gondolkodásmóddal ötvöz oktatás és nevelés területén.
  • mert új, modern, gyermekbarát környezet várja a tanulókat.
  • mert a gyermekétkeztetés újragondolt, a gyermekek által kedvelt változatban kerül megvalósításra
  • mert mindenki számára jól megközelíthető helyen, a belváros központjában helyezkedik el.

Mivel az iskolának beiskolázási körzete nincs, ezért szeretettel vár minden családot, akiknek fontos a családias hangulat, gyermekközpontú nevelés, egyénre szabott gondoskodás.

Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda

„A katolikus nevelés során az evangéliumi értékek állnak a középpontban.

SZÁMUNKRA FONTOS, HOGY OLYAN CSALÁDOKKAL MŰKÖDJÜNK EGYÜTT, AKIK HOZZÁNK HASONLÓAN GONDOLKODNAK GYERMEKÜK ISKOLAI MINDENNAPJAIRÓL”

– mondta Ormándlaky Dalma intézményvezető, aki hisz benne, hogy a szülők szeretnék, ha gyermekük könnyen boldogulna az életben, éppen ezért vállalja, hogy velük és pedagógus kollégáival együtt a nevelésben karöltve csiszolja a diákok személyiségét új utakat feltáró, felkészült, de a hagyományos értékek mentén.

A mai bizonytalan világban a stabil, keresztény értékrend képessé teszi a gyermekeket a világban való eligazodásra, a szabad választás során jó döntéshozatalra és abban, hogy boldog, kiegyensúlyozott emberekké váljanak.

A specifikációk között szerepel az épület könnyű megközelítése, mivel az központi elhelyezkedésű Komló városában; a teljesen megújult infrastruktúra; a gyermekbarát környezet, illetve a gazdag eszközpark, melynek köszönhetően a diákok olyan technológiai eszközökkel ismerkedhetnek meg, mint a robotika, a 3D nyomtatás és a fotó-, valamint videó előállítás. Csodálatos, csendes, kényelmes könyvtárunk folyamatosan a gyerekek ízlésének megfelelő könyvekkel bővül.

Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Az iskolában az ének-zene, mint művészeti neveléssel párhuzamosan az idegen nyelv oktatása már az 1. évfolyamtól heti két nyelvórával elkezdődik. Fontos, hogy nem elsősorban zenészek nevelése a cél, hanem a zene és a kóruséneklés erejével való személyiség formálás, közösségteremtés. Az idegen nyelv elsajátítását – a városban egyedülállóan tevékenységbeágyazott nyelvoktatással segítik a pedagógusok. Mint Ormándlaky Dalma elmondta, társaival együtt arra törekszenek, hogy

A TANTÁRGYI TUDÁS MELLETT A NEVELÉS, A SZERETVE NEVELÉS KAPJA A LEGNAGYOBB HANGSÚLYT.

„Úgy gondoljuk, sokkal fontosabb az, ahogyan fordulunk egymás felé, a ránk bízott gyerekek felé, mint hogy mit és mennyit tanítunk! Ebben példaként állva a gyerekek előtt szeretettel végzett, lelkiismeretes munkát várunk el minden kollégánktól, bármely munkakört tölt be intézményünkben, hiszen minden megnyilvánulásunkkal, viselkedésükkel, a munkánkhoz való hozzáállásunkkal, személyes példájukkal is nevel minden felnőtt!”

Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda

A választható foglalkozások közt elérhető kézműves foglalkozás, varrószakkör, falmászó szakkör, foci, vívás, origami-, informatika szakkör, újságírói műhely, diákszínpad, pénzügyi vetélkedőre való felkészítő program.

 

Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 207 848 megtekintés

Videó: 45 308 160 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6346635

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh