Április 9-én, szombaton egyebek mellett játszóház, origamifoglalkozás és tojásíróműhely, míg húsvét hétfőn énekes foglalkozások, csokitojásfestés és koncert várja a gyerekeket és szüleiket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

Az intézményt üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleménye szerint április 9-én a negyed gyereksarkában, a Herkules Műhelyben várják családi játszóházzal, origamival és tojásírással az érdeklődőket.  

A kézműves foglalkozást elsősorban nagylányoknak, anyukáknak, nagymamáknak ajánlják, hiszen hagyományos módon viasszal és írókával fognak készülni a tojások Mosonyi Éva népi iparművész segítsége mellett. Akik munkába állnak, saját készítésű írott tojásukat haza is vihetik.  

Az érdeklődők a nap során kipróbálhatják a nemezelést is, annak során színes gyapjúból vizes technikával gyúrhatnak különféle húsvéti díszeket Vata Enikő textiltervező művész segítségével.  

Az "Illatműhelyben" különféle illóolajokból a kisfiúk maguk kreálhatnak kölnivizet, amivel megalapozhatják a húsvéthétfői locsolás sikerét - írták a ZSÖK közleményében.  

Április 18-án, húsvét hétfőn a kultnegyed E78-as koncerttermében Ringatóval várják a legkisebbeket. A három év alattiaknak szóló játékos, énekes foglalkozás üzenete, hogy mindenki képes énekelni, szabadon játszani gyermekével, ez pedig segíti a korai kötődés kialakulását, megalapozza a stabil szülő-gyermek kapcsolatot.  

Később a nagyobbak igazi tejcsokoládé tojást festhetnek meg fehér csokival, de ezen a napon is lesz hagyományos tojásírás viasszal, utána pedig a család minden tagja részt vehet egy közös zenés foglalkozáson. A nap zárásaként 16.30-tól a Röppentő, azaz Villuth András gyerekzenekarának húsvéti-tavaszváró koncertje hallható.  

A programokról további részletek a zsolnaynegyed.hu oldalon olvashatók.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 091 013 megtekintés

Videó: 48 320 024 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923501

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh