Csaknem háromszáz diák, kísérőtanár és színművész részvételével tartják meg a IV. Országos Diákszínházi Fesztivált április 22. és 24. között Pécsen - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Közleményükben azt írták, hogy a "diákszínjátszás ünnepének" számító összművészeti kulturális esemény célja, hogy találkozási platformot kínáljon az ország fiatal - zömében középiskolás - színjátszóinak.

A tizennégy előadást felvonultató rendezvényen azok a diákszínjátszó csoportok lépnek fel, amelyek előadásaikkal továbbjutottak a regionális megmérettetéseken. A fesztiválra érkező 270 meghívott - diákok, kísérőtanáraik, a színházi szakma jeles képviselői - ezeket a győztes darabokat láthatja, majd a rendezvény végére a tizennégy darab közül szakmai zsűri választja ki az év legjobbjának ítélt színjátékát.

Az esemény egy látványos felvonulással egybekötött ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét április 22-én, majd a versenydarabokat három helyszínen, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) kamaratermében, N. Szabó Sándor termében és a Bóbita Bábszínházban mutatják be, míg az előadásokat követő szakmai beszélgetések helyszínéül a PNSZ próbaterme szolgál majd.

A vasárnapi díjkiosztóval véget érő háromnapos rendezvény nyitónapján teátrum színpadán egy "sprituális elektroakusztikus" könnyűzenei koncertet ad a Kaukázus zenekar és a ToSoDa együttes.

A programról bővebb információk a odefeszt.hu honlapon olvashatók.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 433 megtekintés

Videó: 48 297 214 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920382

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh