Hosszú szünet és többszöri halasztás után megrendezték a XI. Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivált április végén a Városi Sportközpontban.

A Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület és az önkormányzat szervezésében megrendezett fesztiválra – a nem szokványos időpont ellenére is – 51 csapat nevezett.

A rendezvényt Polics József polgármester, Pichler József zsűrielnök és Dr. Hoppál Péter fővédnök nyitotta meg.

(Videó a megnyitóról FB-oldalunkon ITT)

Örülünk, hogy eljött a mai nap, amikor a tizenegyedik Kolbásztöltő Fesztivált meg tudjuk tartani. Azért külön öröm, mert háromszor is el kellett halasztani. A szokatlan időpont ellenére együtt van a csapat, jelenleg 51 versenyző gárda van. Nemzetközi jellege is megmaradt, valamint Budapestről, Békéscsabáról és természetesen Baranyából jöttek a jeles komlói csapatokon kívül a jelentkezők – mondta el Szarka Elemér főszervező.

Az elkészült kolbászokat a Pichler József Schnitta díjas éttermi mester, címzetes egyetemi docens által vezetett zsűri értékelte.

A hagyományoknak megfelelően készüljenek a kolbászok, ne különböző ismeretlen fűszereket használjanak fel, hanem olyanokat, amik a magyar kolbásztöltés hagyományainak megfelelnek – mondta el Pichler József zsűrielnök a zsűri elvárásairól.

A résztvevők és a látogatók szórakoztatásáról a Bayerkrainers Trió, a Wery-Take Retro Band, a Perfect slágerzenekar és Dj Dominique gondoskodott.

A zsűri értékelése alapján a legjobb kolbászt a Mecsektex csapata készítette, a második a Komfort üzlet, a harmadik pedig a Mester és tanítványai lett. A fesztivál nagydíját idén a Benningen am Neckar csapata nyerte el. A zsűri különdíjban részesítette a Komlói Fűtőerőmű, a Komlói Tesco, a Hetényi páros, a VK Elektrocom, a Csabai Kolbászklub Egyesület és a Rendszámkeret csapatokat.

Fotóriportunk a kolbásztöltésről ITT és ITT látható.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 082 389 megtekintés

Videó: 48 312 755 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922492

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh