Egyebek mellett tárlatvezetéseken, koncerteken, kézműves és gyermekprogramokon, tűzshow-n, divatbemutatón vehetnek részt a látogatók a Zsolnay Negyed Éjszakája elnevezésű rendezvény programjain Pécsen, szeptember 17-én.

A kulturális létesítményt üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az est során a Zsolnay család egykori lakóházában korhű ruhába öltözött idegenvezetők kalauzolják el a látogatót a 19. századi mindennapokba, a család és Pécs életébe.   

Megismerkedhetnek továbbá az eozinkészítés titkaival, Zsolnay Miklós kalandos életútjával és a rejtélyekkel teli Zsolnay Mauzóleummal is.   

A Rózsaszín Zsolnay kiállítás felfedezésében a gyűjtő Winkler Barnabás segít majd a látogatóknak, míg a Zsolnay Aranykora - Gyugyi-gyűjtemény műhelytitkait a kurátor, Komor István mutatja be.   

Az idegenvezetés mellett a résztvevők egy ritkán látható fotóanyaggal színesített prezentáció keretében bepillantást nyerhetnek azokba a háttérfolyamatokba, amelyek megelőzték a kiállítás 2010 szeptemberi megnyitását, valamint megismerhetik az azóta eltelt időszak, a kiállítás bővítésének legizgalmasabb háttéreseményeit - olvasható a ZSÖK közleményében.   

Pán a paplan alatt címmel tart humoros, tematikus élménysétát Kövér András slammer, de az érdeklődők a Bóbita Bábszínház kulisszatitkait is megismerhetik Sramó Gábor igazgató tolmácsolásában, míg szubjektív tárlatvezetés során ismerhető majd meg Az űr - Alternatív kozmoszok című kiállítás.   

A Firebirds cirkuszcsoport két előadást is tart a kultnegyed éjjelén: a tüzes show-ban akrobatikus mozdulatok, bravúros emelések kerülnek a középpontba, míg a LED-show során világító LED-eszközökkel varázsolják el a közönséget.   

A zenekedvelők a Percussion Project Pécs: Csillagfényes Terasz Party-ján és a Galaxisok koncertjén kapcsolódhatnak ki.   

Igazi kuriózumként a Hétköznapok a Zsolnayban címmel tart előadást Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia, míg Csörsz Klári divattervező egy éjjeli divatshow keretében bemutatja a Zsolnay kerámiák ihlette kollekcióját.   

A gyerekeket - akik akár fényvisszaverő arcfestést is kérhetnek majd - ZŰR-lény-keresés, űrbábkészítés, Mars-küldetés, múzeumpedagógiai foglalkozás és látványos fizikai bemutató várja, és a kicsik a negyed világító játszóterén is szórakozhatnak majd - ígéri a kommüniké.   

Lesz továbbá kerámia élményfestés, csempehajtogatás, filmvetítés, fotókiállítás, nyitva tart a VR Univerzum, a Labor-Interaktív Varázstér és a Planetárium.   

A programokról, az azokon való részvételi feltételekről, jegyárakról további részletek olvashatók a zsolnaynegyed.hu oldalon.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 390 161 megtekintés

Videó: 45 461 781 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6384664

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh