Huszonhatodszor adott otthont a Nemzetközi Ifjúsági Környezetvédő Tábornak Komló. A szervező Honismereti és Városszépítő Egyesület 1986-ban tűzte zászlajára a fiatalok környezettudatos viselkedésének formálását.

A „városszépítők”, valamint fogadó intézményként, a Gagarin Iskola hagyományos táborába idén - a házigazdákon kívül – Belényesből és Kárpátaljáról érkeztek fiatalok. A táborban Bogdán László táborvezető és munkatársainak irányításával szakmai bemutatók, környezetvédelmi munka és kulturális események váltogatták egymást.

A diákok a szakmai program keretében keresték fel a Komlói-Víz Kft laboratóriumát és szennyvíz-telepét, majd megtekintették a zobáki Biomassza Erőművet. Pécsi kirándulásuk alkalmával pedig megismerkedtek a BIOCOM szelektív hulladékgyűjtő-rendszerével.

Környezetvédő gyakorlati tevékenységük mellett – amelynek következtében a Hasmányi templom romjának és a Bányászpark környéke szépült meg – fogadta őket Kupás Tamás Levente alpolgármester a városházán, aki Komló turisztikai fejlesztésének terveibe avatta be hallgatóit.

A tábor tematikájának idén is része volt a térség bányászhagyományainak felelevenítése. A résztvevők – a Kökönyösi Oktatási Központ Szakiskola múzeumának megtekintését követően, játékos vetélkedő formájában – egykori bányászok segítségével ismerkedhettek meg a mecseki bányászat mindennapjaival. Remekül kapcsolódott ehhez a témakörhöz a Ganzler táró és Anna akna felkeresése.

A hagyományokhoz híven a tábor résztvevői idén is virágokat, koszorút helyeztek el a Bányász emlékmű talapzatánál.

A kulturális programok között a táborlakók megismerkedtek a Kelet-Mecsek természeti értékeivel, Márévár és környéke nevezetességeivel, valamint egy pécsi belvárosi séta során az ott látható történelmi emlékekkel.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 077 833 megtekintés

Videó: 48 306 784 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921475

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh