Bár október végén mutatóban mát kaptunk belőle ízelítőt, egyelőre nem várható havazás Komlón és környékén. Ettől függetlenül a Komlói Városgazdálkodási Zrt. munkatársai már felkészültek a tél kihívásaira.

Egyszerre négy hóekével felszerelt munkagép is üzembe állhat Komlón rendkívüli időjárás esetén – kezdte a legfontosabb információval a téli felkészülésről a tájékoztatást Szeitz Gábor, a KVG Zrt. technológusa. A szakember arról is beszámolt, hogy munkatársaik már most 12 órás váltásokban, napi 24 órás ügyeletet látnak el a telephelyen annak érdekében, hogy rendkívüli helyzetben minél gyorsabban megkezdhessék az utak hómentesítését.

A Mecsekjánosiban található központba már megérkezett a síkosság-mentesítő anyag, melyből több mint 600 tonna vár arra, hogy a körülményektől függően az utakra kerüljön.

Megtudtuk, a városgazdálkodási vállalat szakemberei üzemeltetési ütemterv alapján végzik az útvonalak tisztítását. A hóeltakarításban elsőbbséget élveznek a fő közlekedési utak, így az autóbuszok útvonalai, a kórház felé vezető út, az élelmiszer-szállítási útvonalak, majd lehetőség szerint a lakóterületek utcái következnek. Szeitz Gábor hangsúlyozta, hogy a Kossuth Lajos utca, valamint a belterületi másodrendű főutak (Pécsi út, Ipari út, Anna-akna, Gesztenyési út, Zobáki út, Fő út, Zobákpuszta) takarítása a Közútkezelő Kht. feladata, de nehéz helyzetben természetesen „besegítenek” a kollégáknak.

A nem szilárd burkolatú utak mentesítésére azért nincs lehetőség, mert ezekben az utcákban a hókotrók hidraulikáját olyan meghibásodás érné, melyek miatt azok hosszabb időszakra kiesnének a munkából.

Tavaly, decemberben kellett először utcára vonulnia a hóekéknek, azt követően februárig egy nyugodtabb időszak következett, amikor csak a síkosság-mentesítésre fókuszáltak a cégnél. A tél februárban mutatta meg valódi arcát. Akkor három héten keresztül, éjjel-nappal, folyamatosan takarították az utakat a Városgazdálkodás munkatársai. A megpróbáltatásokat jól fejezi ki, hogy a négy munkagép közel 5600 km-t tett meg abban az időszakban.

Szeitz Gábor a korábbi tapasztalatokat figyelembe véve kéri a lakosságot, ha módjuk van rá, akkor a szeméttárolók környékét tisztítsák meg a hótól, hogy a szemétszállítás még a nehéz időjárási körülmények között is zavartalan legyen.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 893 670 megtekintés

Videó: 49 066 070 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054807

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh