A közterületek használatáról szóló új önkormányzati rendelet két olyan fontos rendelkezést tartalmaz, amelyekre külön is felhívom szíves figyelmüket.

1.) Tilos a dohányzás a játszótereken, buszmegállókban, egészségügyi, nevelési-közoktatási, gyermekjóléti-gyermekvédelmi közintézményekben, továbbá a polgármesteri hivatalhoz tartozó, rendeletben meghatározott közterületeken. Kérem, hogy a gyermekekre, betegekre és a nemdohányzókra való tekintettel a felsorolt területeken mellőzzék a dohányzást! A dohányzási tilalom megszegése miatt 50.000 Ft-ig terjedő szabálysértési pénzbírság vagy 20.000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság szabható ki.

2.) Az üzemképtelen járművek közterületen történő tárolása díjköteles. Engedéllyel a tíz napot meghaladó tárolás esetén a városközpontban 500 Ft/m²/nap, egyéb területen 300 Ft/m²/nap a közterület-használati díj. Engedély nélkül a díjtétel kétszeresét kell fizetni. Az üzemben tartó (tulajdonos) fényképfelvételek és egyéb bizonyítékok alapján visszamenőleg is kötelezhető a díj megfizetésére. Kérem az érintett üzembentartókat, tulajdonosokat, hogy üzemképtelen járműveiket szállítsák el a helyi közutakról, közterületekről!

Felhívom szíves figyelmüket, hogy a Közterület-felügyelet fenti rendelkezések érvényesítése érdekében fokozott ellenőrzéseket tart!

A rendeletet megtalálják a www.komlo.hu weboldalon, illetve a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási időben részletes tájékoztatást nyújt.

Forrás: Komlő város címzetes főjegyzője

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 866 515 megtekintés

Videó: 49 919 019 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7140658

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh