Tegnap este lezárult a komlói önkormányzat tervezett börtönpályázatával kapcsolatos véleménynyilvánító szavazás. A mintegy hatezer szavazó háromnegyede a tervezett beruházás mellett tette le a voksát.

A hétvégén közel 11 ezer, hologramos címkével megjelölt szavazólapot osztottak ki a komlói háztartásokban, amelyeket az elmúlt négy napban a város hat pontján kihelyezett, lezárt és lepecsételt gyűjtőurnákba lehetett bedobni. A szavazási határidő csütörtök este járt le, a helyi lakosokból és ellenzéki politikusokból is álló számlálóbizottság pedig egyből munkához is látott. A végeredmény: a valamivel több mint hatezer voks közel háromnegyede (73%-a), egész pontosan 4370 szavazó támogatja a tervezett beruházást. Ellene 1612-en foglaltak állást, 26 szavazólap pedig érvénytelennek bizonyult.

A szavazás nem volt ügydöntő, így a pályázat kérdésében a végső szót a képviselő-testületnek kell kimondania. Mint az már közismert, a Belügyminisztériumi feltételei értelmében egy öthektáros, önkormányzati tulajdonú és beépítetlen telket kell az államnak átadni az építkezés céljára. Ennek Komlón mindössze egyetlen terület, a Mecsekfalu és Körtvélyes közötti domboldal felel meg. Sikeres pályázat esetén 3-4 éven belül nyílhat meg az 500 elítéltet befogadó, várhatóan 220-250 embernek munkát adó létesítmény. A pályázati határidő március 31.

Polics József polgármester az eredmény kapcsán a csendes többség felelős döntését hangsúlyozta. – Komlónak a jelenlegi gazdasági és foglalkoztatási helyzetben nem szabad kihagynia ezt a lehetőséget, ami több mint kétszáz, hosszú távú és államilag garantált munkahelyet hoz a városba. A véleményt nyilvánító komlóiak többsége ezek mellett a munkahelyek mellett tette le a voksát. Bízom benne, hogy ha nyerünk a pályázaton, a meglévő aggályokat el fogjuk tudni oszlatni, hiszen több tucatnyi hazai településen üzemel börtön évtizedek óta, méghozzá minden probléma nélkül.

Köszönet azért, hogy ebben, a Komló sorsát hosszútávon meghatározó kérdésben, ilyen sokan tették le voksukat, a város érdekeit figyelembe véve, a fejlődés mellett.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Stábunk is elutazott Kalocsára, ahol közvetlen közelről tapasztalhattuk a börtönről alkotott véleményeket.

További részletek: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 094 234 megtekintés

Videó: 48 321 668 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923720

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh