Tavaly év végén lejárt a határideje a Solar Energy Systems Kft. és az önkormányzat között megkötött ingatlan használatra vonatkozó szerződésnek. A nagyszabású, nyolcvan-száz főnek lehetőséget kínáló munkahelyteremtésből semmi sem valósult meg.

Évek óta húzódik a napelem gyár építésének ügye városunkban. A befektetés nagy tervekkel indult, amiből mindössze egyetlen épület áll üresen az ipari parkban. Komlón és környékén tömegesen adták be önéletrajzukat munkanélküliek a munkaügyi központba, biztos kereset reményében. Sajnos hiába.

A város felszólítást küldött a beruházónak, hogy rendezze a bérleti szerződés szerinti tartozását, illetve fizesse ki a telek vételárát. A 30 milliós nagyságrendű összegből nagyjából 30 ezer forintot fizetett ki a Solar kft. Polics József polgármester megkereste a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot is, mivel a cég 210 millió forint állami támogatásban is részesült. A Solar Energy Systems Kft. levelében a cégüktől független okokra hivatkozott a beruházás meghiúsulása miatt.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 652 466 megtekintés

Videó: 48 855 369 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7015566

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh