A tömegközlekedés átalakítására van szükség ahhoz, hogy csökkenjenek vagy teljesen megszűnjenek az évek óta termelt veszteségek, amelyek tavaly már a százmillió forintot is meghaladták Komló városában.

Véleményem szerint, a legfontosabb cél, hogy a képviselő-testület döntésével biztosítsa a közösségi közlekedés zavartalan, de a korábbinál gazdaságosabb, ésszerűbb működését. Az átszervezés során különösen nagy gondot kell fektetni arra, hogy a munkahelyre, iskolába történő eljutás a lehető legmegfelelőbb módon biztosítva legyen. A "csúcsidőn" kívül pedig egy takarékosabb, nagyobb kihasználtságot előidéző rendszert kell kialakítani. Az évről-évre kialakuló veszteség nagy problémát jelent, tehát meg kell keresni azokat a lehetőségeket, amelyek által csökkenteni lehet a veszteséget. Tudomásul kell vennünk, hogy a jelenlegi rendszer nem tartható fenn tovább, hiszen ha nem változtatunk a rendszeren, akkor veszélybe kerülhet a szolgáltatás biztonsága. Ugyanakkor úgy vélem, hogy nagy körültekintéssel kell elvégezni a szükséges átalakításokat.

A helyi autóbusz-közlekedés átalakításával kapcsolatos egyeztetések még folyamatban vannak, végleges döntést majd csak a november végi ülésén hoz a testület. Képviselőként és autóbusszal közlekedő polgárként egyaránt úgy gondolom, hogy változásokról időben és megfelelő módon kell tájékoztatni és az új struktúra, valamint menetrend bevezetését követően, a szükséges módosításokat, pontosításokat a lehető leghamarabb végre kell hajtani.

Borbás Sándor

önkormányzati képviselő

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 588 209 megtekintés

Videó: 48 776 452 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6999141

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh