Mi is tehetünk a környezetünkért, ha legalább egy napon otthon hagyjuk az autónkat és igénybe vesszük a tömegközlekedést. Szeptember 22-én autómentes napot tartanak országszerte. A kampány célja hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig a közlekedési eszközök kombinálására ösztönözze.

A környezettudatos szemlélet terjesztése, a fiatal generáció figyelmének felkeltése a cél ezekkel a zöld programokkal. Magyarországon 181 település részvételével, 42 országgal közösen ezen a héten van az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap.

Komlón 17.00 órakor az Eszperantó téren kezdődik a rendezvény kerékpáros ügyességi versenyekkel. A kerékpáros felvonulás 18.00 órakor indul.

A tervezett útvonal:

Zrínyi tér – Tompa Mihály utca – Petőfi utca – Mentőállomás – Alkotmány utca – Szilvás – Somág – Zrínyi tér – Sportközpont.

Aki ezen a napon nem pattan nyeregbe, annak is van lehetősége védeni a természetet: országszerte a forgalmi engedély felmutatásával ingyen lehet igénybe venni a tömegközlekedést.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 635 959 megtekintés

Videó: 48 833 047 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7010837

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh