November utolsó hetében Celldömölk és Kiskunhalas után városunkba látogatott Kovács Zoltán kormányszóvivő. Az Európa szerte egyre nagyobb káoszt okozó migránsproblémáról tartott sajtótájékoztatót.

A kormányszóvivő a Magyarországon kilenc hónapon át tartó folyamatos és egyre növekvő illegális bevándorlásról és az egész Európát fenyegető veszélyről beszélt.

A modern kori népvándorlás kihívás, melyről beszélni kell. Hazánkon több mint háromszázezer bevándorló utazott keresztül, mindenki tudja milyen állapotokat hagyva maguk után. Németországba jelenleg kilencszázötvenezren érkeztek meg. Ezek óriási számok, hatalmas problémát és veszélyt jelent ekkora tömegü más kultúrából származó bevándorló. Ma már tudjuk, hogy kézzelfogható, egyértelmű a migráció és a terrorizmus közötti kapcsolat.

Nyugat-Európában az elmúlt évek terrorista akciói egyértelműen kapcsolatba hozhatók a migráns háttérrel. Az illegális migrációval a terrorfenyegetettség arányosan növekszik.

Magyarország következetesen hangoztatja: az első lépés mindenképpen a határok megvédése védelmi vonalak és eszközök felhasználásával. Ez minden EU. tagállam részéről szükséges.

Hazánk az első az unión belül ahol májusban megkérdezték a lakosságot, hogy mit gondolnak erről a jelenségről. A Nemzeti Konzultáció megmutatta, a magyarok szigorú, egyértelmű és határozott fellépést várnak az unió részéről.

Az Európai Unió eddigi politikája megbukott, valódi lépések nem történtek a drámai helyzet megoldására. Már a nyár eleji konzultáció megmutatta, hogy az emberek 85-90 százaléka ellenzi a kötelező betelepítési kvótát. A Fidesz kezdeményezte a kvóta elleni tiltakozás kapcsán az aláírásgyűjtést.

A november 6-án kezdeményezett aláírásgyűjtés eredménye, a várakozásokat is felülmúló számadatok magukért beszélnek. Hazánkban több mint 900 ezren írták alá az íveket tiltakozásul a kötelező betelepítési kvóta ellen. A kormányszóvivő úgy látja, az emberek szívesen vettek részt a tiltakozó megmozdulásban.

A vasárnapi csúcstalálkozón határozott döntések születtek, ennek fényében el lehet indulni a megoldások irányába.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 679 953 megtekintés

Videó: 48 890 737 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021422

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh