Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyál - tartja a mondás. Március végén a legjobb helyi borokat várják bírálatra Komlón. Idén 34. alkalommal kerül megrendezésre ez a színes kulináris verseny, melyre a borosgazdák március 30-án és 31-én adhatják le boraikat.

A bor a legrégebbi alkoholos ital, melyet számos irodalmi alkotásban megemlítenek, istenítenek. Az ókori civilizációkban a bor isteni eredettel lett felruházva, isteni közvetítéssel jutott el az emberhez. A történelem során számos alkalommal a fertőzött vizet helyettesítették az istenek italával.

Napjainkban ismét virágkorát éli a szőlőművelés, a borászat. Hazánk huszonkét borvidéke változatos, minőségi nedűket állít elő.

A Közösségek Háza idén 34. alkalommal rendezi meg a Komlói Borbírálatot. A szervezők városunkból és vonzáskörzetéből várják a borokat. A versenyre két kategóriában lehet jelentkezni:

- Komló és környéki borosgazdák kézműves boraikkal,

- Komló és környéki borosgazdák modern technológiákkal készült boraikkal.

A borok leadása március 30-án, szerdán és március 31-én, csütörtökön 8-16 óra között lehetséges. Nevezni fajtánként két palack borral, címke és név nélkül kell. A bormintákat sorszám alapján értékeli a bizottság. A nevezési díj fajtánként 600-Ft.

A borbírálatra április 1-én, pénteken kerül sor.

Eredményhirdetés április 2-án, szombaton 16.00 órakor lesz. A rendezvényen Korbuly István és a Pöndöly zenészei közreműködnek.

Az idei évben is sor kerül a boroscímke versenyre. A nevezés napján egy darab boroscímkét vár a rendezőség. A leadott címkéket kiállítják, a legszebbet értékes nyereménnyel jutalmazzák.

Forrás: Közösségek Háza Komló

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 909 480 megtekintés

Videó: 49 077 540 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056243

Jelenleg az oldalon

15
Online

Interreg CE1013 REFREsh