Új gépkocsiparkolót adtak át a komlói járásbíróság épülete mellett, ahol több mint kéttucat autó tud majd biztonságosan és kulturált körülmények között várakozni. A beruházás a közmunkaprogram keretein belül készült el.

A korábbinál sokkal barátságosabb és rendezettebb környezet fogadja azokat, akiknek a Komlói Járásbíróság környékén lesz dolguk a közeljövőben. A terület ugyanis jelentős átalakuláson ment át az elmúlt hónapokban. Elkészült a huszonnyolc férőhelyes parkoló – köztük egy mozgássérültek számára fenntartott hellyel, a meredek partoldalt megtámasztó támfal, valamint a biztonságos gyalogos közlekedés érdekében a járásbírósághoz vezető járda is.

A közeli domboldalról lefolyó csapadékvíz egy fedett csatornában tud majd elfolyni, ezért nagyobb esők után sem kell a környék elárasztásától tartani. Végül pedig megújul a közeli Újtelepre vezető járdaszakasz is.

Az építkezés után a parkosítás sem maradt el: néhány fát ki kellett vágni, másokat pedig áthelyezni, az építési munkák zárásaként kétszer annyi földlabdás facsemetét ültettek el a területen.

A március óta tartó építkezés a Start közmunkaprogramnak köszönhető. Ennek keretein belül dolgoztak a kivitelezést végző szakemberek, másrészt pedig a felhasznált támfalelemeket és burkolólapokat is a közmunkásokat foglalkoztató betonelemgyár állította elő.

Polics József polgármester ennek kapcsán a több szervezet által is rendkívül pozitívnak minősített komlói közmunkaprogram városszépítő jelentőségét hangsúlyozta: „Minden évben számos hasonló beruházást tudunk megcsinálni, amelyek önmagukban ugyan kis jelentőségűnek tűnhetnek, de összeadódva jelentősen javítják a városképet. Most is épül parkoló és járda az Eötvös utcában és fejlesztjük a KRESZ Park környékét is. Ezek mind hozzájárulnak Komló jobbá, élhetőbbé tételéhez. Feltéve persze, hogy a környéken élők vigyáznak rájuk és megbecsülik ezeket az építményeket – amelyeken adott esetben ők maguk is dolgoztak” – utalt az építők mellett a használók felelősségére is a polgármester.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 910 011 megtekintés

Videó: 49 077 788 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056297

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh