Mint ismert a Pannon Volán Zrt. az előző év végén veszteségeire hivatkozva felmondta a helyi buszjáratok működtetéséről szóló szerződést az önkormányzattal. Januárban – a Volán brutális teljesítmény-csökkentési szándéka helyett a képviselő-testület által 23 % -os kivonással jóváhagyott új – menetrend lépett életbe.

A beérkezett észrevételek között legtöbben a csúcsidőben közlekedő kisméretű buszok kiváltását kezdeményezik. Több javaslat érkezett a Pécsre induló járatok csatlakozásával kapcsolatban is. A korán munkába indulók Dávidföldön a „sofőrjáratot” hiányolják. A Szilvásból Kökönyösbe közlekedő, korábban távolsági buszként működő járaton a kevés állóhely miatt érkezett panasz. Javaslatok születtek többek között a Sikondai közlekedés, a színházi előadások, misék utáni hazajutás, a temető megközelítésével kapcsolatban.

A lakosság által megfogalmazott észrevételek értékelése a végéhez közeledik, az ésszerű, realitások talaján maradó igények bekerülnek a módosítást kezdeményező javaslatok közé, ami februárban – a testületi ülést követően – megjelenhet a komlói menetrendben is.

Sajnos az önkormányzat nincs abban a helyzetben, hogy minden észrevételt – pl. megálló áthelyezése – beépítsen a menetrend-módosító javaslatába. A megváltozott menetrend bevezetése a lakosság részéről is az utazási szokásaik felülvizsgálatát feltételezi.

Az önkormányzat kéri a tömegközlekedést igénybevevőket, hogy a szolgáltatás színvonalával kapcsolatos észrevételeiket a Pannon Volán komlói forgalmi irodájában kifüggesztett panaszkönyvben, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen írásban tegyék meg.

A menetrenddel kapcsolatban – ettől függetlenül – az önkormányzat továbbra is várja a lakosság észrevételeit, javaslataikat, annak érdekében, hogy az esedékes felülvizsgálatok alakalmával tovább javuljon a szolgáltatás színvonala.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 114 747 megtekintés

Videó: 38 383 931 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5884755

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh