Új padlóburkolatot kapott a Komló Bányász sporttelepén található tornacsarnok. Az összesen több mint 35 millió forintos, önkormányzati támogatásból és társaságiadó-felajánlásokból finanszírozott beruházással befejeződött a létesítmény többlépcsős renoválása.

Az önkormányzat és az üzemeltető sportszervezetek már több éve dolgoznak közösen a KBSK sporttelepén található létesítmények rendbe hozásán és korszerűsítésén. A felújítás költségei egy összegben túlságosan magasak lettek volna, ezért a lehetőségekhez igazodva, kisebb lépésekben lehetett csak a szükséges munkákat elvégezni.

A tornacsarnok felújítása most érkezett el az utolsó állomáshoz: a napokban vehették használatba a sportolók az épület teljesen kicserélt padlózatát. A vadonatúj parketta összköltsége 35,1 millió forint volt, amelynek kétharmadát a komlói cégek társasági adóból felajánlott támogatása, további 10,6 milliót pedig az önkormányzat költségvetése fedezett. A munkások december második hetében kezdtek el dolgozni, így alig több mint egy hónap alatt ki is tudták teljesen cserélni a burkolatot.

A most már teljes egészében megújult létesítményt főként a Komló Sport Kft. és a Komlói Bányász Kft. sportolói használják: a labdarúgók és a kosárlabdázók utánpótláscsapatai, többek között a Bozsik-programban részt vevő gyerekek. Emellett a tornacsarnok nyitva áll az amatőrök számára is: főként kispályás focicsapatok szoktak itt edzeni.

Polics József polgármester azt hangsúlyozta, hogy a sportra fordított támogatások legfontosabb célja, hogy mindenkinek lehetősége legyen mozogni a városban. „A KBSK-telepre nagyon sok komlói jár sportolni, gyerekek és felnőttek egyaránt. Szeretnénk nekik megfelelő körülményeket biztosítani, ezért tovább fogunk dolgozni a modernizáláson. A tornacsarnok után a következő lépés a futófolyosó megújítása lesz, amelyre már előkészítette a szükséges pályázatot az önkormányzat, reményeink szerint az idén elindulhat ott is a munka” – vázolta fel a terveket a városvezető.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 738 948 megtekintés

Videó: 48 946 002 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7030734

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh