A hosszú tél végén sokan szeretnének már kertészkedni, vagy legalább átültetni a virágokat és az erkélyen gyönyörködni a látványban. Az idei évben is segítséget kapnak a virágot kedvelők, hiszen 2010 óta minden évben megrendezik városunkban a Virágos Komló mozgalmat.

Január 27-én tartotta zárórendezvényét a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület a Nemzetiségek Házában. Az esemény egyúttal megnyitotta az idei virágosító évet is, hiszen ez a tavasz sem telhet el a magánporták, intézmények és közterületek csinosítása nélkül. Fóris Zoltán ügyvezető elnök méltatta a támogatók, többek között a Városgondnokság, a Start munkaprogram dolgozói, Bernáth József virágárus, valamint a fővédnök Feuerstahler Terézia Főkertész munkáját.

Az idei évben is három alkalommal lesz kedvezményes virágvásár, ahol kertészmérnökök, kiállítók szakmai tanácsokkal, akciókkal, szórólapokkal és kiadványokkal segítik a virágosítást. Ismét lesz virágbank, a közterületekről felszedett növények ingyen elvihetők, illetve a magánszemélyeknél feleslegessé vált virágokat is lehet cserélgetni. Nemcsak a Főkertész asszonyhoz, de a területi képviselőkhöz is érkeznek a lakosságtól virágadományok, sőt, más településekkel is virágcsere kapcsolatban áll több képviselőnk.

Március 3-án a Nemzetiségek Házában a Közéleti Klub keretein belül az egyesület ismertetőt tart a Biokom felajánlásáról, ugyanis a komlói cég idén komposzttal szeretne hozzájárulni a virágosítás sikeréhez.