Émile Ajar Előttem az élet című, 1975-ben megjelent kultikus regényét viszi színre a Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) Vincze János rendezésében - közölte a teátrum kedden az MTI-vel.

A stúdiószínházi változat bemutató előadását április 20-án tartják; a publikum Füsti Molnár Évát, Tatai Gergőt, Götz Attilát és Bánky Gábort láthatja a színpadon - írták közleményükben. Mint kiemelték: a színház egyik legizgalmasabb vállalkozásának ígérkezik a kalandos sorsú, litván származású francia író regényadaptációjának színpadra állítása.

A történet főszereplője, a tizenegy éves Momo meséli el a hajdani örömlány, Rosa mama, a transzvesztita Lola asszony és az eltűntnek hitt, börtönviselt arab apa sorsát - ismertették "a világszerte népszerűvé vált, Magyarországon is mindmáig elevenen ható" mű cselekményét. A kisfiú - folytatták - üde gyermeki éleslátással, koravén bölcsességgel és megdöbbentően ártatlan obszcenitással beszél az őt körülvevő világról, súlyos erkölcsi kérdésekről, szeretetről, barátságról, szerelemről, társadalomról és politikáról.

A PHSZ kitért rá, hogy az előadás plakátját Pinczehelyi Sándor Munkácsy-díjas grafikus, festő tervezte.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 102 megtekintés

Videó: 47 974 514 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888071

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh