Régiós központok alakít ki a Katolikus Karitász - erről beszélt a segélyszervezet országos igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Écsy Gábor jelentős támogatásnak nevezte, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázata révén 650 millió forintos fejlesztési forráshoz jut hozzá a szervezet. Elmondta: a pénz egy részéből régiós központokat alakítanak ki, az ország keleti és nyugati részén Felsőzsolcán és Székesfehérváron, valamint az ország déli részén Pécsett és Devecserben. Ennek nyomán közelebb kerülhetnek az emberekhez, gyorsabban tudnak majd segítséget adni - emelte ki. Az országos igazgató elmondta: fontos, hogy a kelet-magyarországi térségét és Kárpátalját is jobban tudják segélyezni.

A Katolikus Karitász igazgatóját arról is kérdezték, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét ért szerdai jégkár után a szervezet 10 millió forintot különített el a károsultak megsegítésére. Écsy Gábor elmondta: a karitász dolgozói csütörtökön a helyszínen tárgyaltak a polgármesterekkel és az érintett hivatalokkal a segítségnyújtásról, s élelmiszert is vittek az emberek ellátására. Ezen felül gyűjtést hirdettek a bajba jutottak megsegítésére.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 074 033 megtekintés

Videó: 48 302 826 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921031

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh