Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet, az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságait. 2017-ben egy tucat különböző komlói fejlesztés várható: villamos- és gázvezetékeket cserél, illetve épít ki a szolgáltató. A 100 millió forintot meghaladó értékben megvalósuló munkálatok már zajlanak, jelentős részük már el is készült.

A vállalatcsoport Baranyában 5000 km hosszú áram- és 3200 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik.
„Komlón az áram- és a gázhálózaton egyaránt várhatóak fejlesztések, melyek azonban a forgalmi rendet várhatóan nem befolyásolják majd jelentősebb mértékben. A szolgáltatás esetleges fennakadásai miatt minden érintettől türelmet kérünk. A hálózatok fejlesztése ugyanis elengedhetetlen a szolgáltatás hosszú távú biztonságához – kérte a komlóiakat Polics József polgármester.

A kórházat ellátó, valamint a Cserma utcai, a Bajcsy Zs. utcai, a Zengő áruháznál lévő, valamint a zeneiskolát és környékét ellátó transzformátorban a transzformátor gépeket cserélik újakra a szakemberek, egyenként 3-3 millió forint, összesen 15 millió forintos értékben. Szintén felújítják a Kossuth téri transzformátorállomást is, ott egy kisebb, fél millió forintos beavatkozásra kerül sor.

A Munkácsy M. utca 3. előtt a következő negyedévben kerül sor oszlopcserére a kisfeszültségű hálózaton. A sportpálya közelében a középfeszültségű földkábel részleges cseréjére kerül sor, valamint második ütemével folytatódik a Szilvás városrészben a tavaly megkezdett középfeszültségű hálózatátépítés, közel 10 millió forintos értékben. A Petőfi téren pedig szintén ebben az időszakban lehet elosztószekrény-cserére számítani. A közvilágítás zavartalansága érdekében a belvárosban két transzformátor állomásban cserélnek közvilágítási elosztó berendezést a szakemberek.

Továbbra is hangsúlyosak azok a fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni. A Komlót villamos energiával ellátó alállomás fejlesztésére 76 millió forintot költ idén a társaság. A beruházás az áramhálózat üzembiztonságának fenntartását szolgálja.

Újonnan jelzett igényekre reagálva, az új igénylők földgázzal való ellátásának biztosítására a Dankó és a Dugonits utcákban történnek utólagos leágazó vezetéképítések a gázhálózaton. A Flóra és Gizella utcáknál hasonló okok miatt volt szükség a földgáz gerincvezeték meghosszabbítására és új leágazó vezeték kiépítésére. A Vájáriskola utcában májusban került sor egy beavatkozásra, az egyik földgáz elzárónál.

„A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. A beruházások során az elérhető legmodernebb technológiát építik be” – tett ígéretet Polics József polgármester. Hangsúlyozva, hogy az E.ON és az önkormányzat között régóta nagyon jó a kapcsolat, a cég mindig teljesítette a vállalásait.

A szolgáltató a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a vállalat kéri ügyfelei és az érintett lakosság megértését, amit előre is köszön.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 074 126 megtekintés

Videó: 48 302 957 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921042

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh