Elkészült a lakóházakat földcsuszamlásoktól védő támfal a komlói Tél utcában, az újtelepi városrészben élőknek így már nem kell aggódniuk a közelgő őszi esők miatt.

Még tavaly rongálta meg a Tél utcai domboldalt egy heves esőzésekkel kísért vihar. Az önkormányzat a károk helyreállítására a belügyminisztérium vis maior alapjához nyújtott be támogatási kérelmet. A pozitív döntés év végére született meg, a javítási munkának idén lehetett nekiállni.

A város több pontján már nyáron befejezte a károk elhárítását a kivitelező, a Tél utcában azonban váratlan akadály merült fel. A közműtérképeken ugyanis nem szerepelt pontosan a megerősítendő támfal közelében lévő földgázvezeték helye. A kivitelezőnek ezért elsőként fel kellett azt tárnia, és csak ezt követően, a gázszolgáltató hozzájárulásának birtokában épülhetett meg a támfal.   

A beruházás így is határidő előtt elkészült, az őszi esőktől már teljes biztonságban lesznek a Tél utcában élők – mondta Polics József, Komló polgármestere, hozzátéve, hogy az önkormányzat folyamatosan dolgozik a városban lévő támfalak megerősítésén, a csapadékelvezető rendszerek javításán, bővítésén, hogy az időjárás minél kevesebb kárt tudjon okozni a helyieknek.

Forrás: bama.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 713 117 megtekintés

Videó: 48 925 640 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027073

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh