Kiemelkedően eredményesen szerepeltek a DÖKE Komló szektorlabdásai az idei OB-n!

A főverseny legjobb 10 helyén 3 baranyai: 1. Fülöp, 5. Szendrei, 7. Takács. A III. osztályúak mezőnyében 2. Kelemen.

Az idei OB-t szokatlan időpontban és helyszínen rendezték június első hétvégéjén. A hirtelen támadt nagy hőségben üdítő volt a színvonalas, versenyhelyszínként már többször bizonyított Lakitelki Népfőiskola. Az év egyik legjelentősebb szektorlabda eseményén a 65 fős mezőny ismét egy magas mérkőzésszámra optimalizált rendszerben küzdött meg az értékes díjakért. Külön öröm, hogy rövid szünet után a Lenovo visszatért a gombfocit támogatók táborába, biztosítva a legjobbaknak az említett tárgyjutalmakat.

A DÖKE Komlót 6 játékos képviselte az erős mezőnyben. Első osztályú játékosaink – Fülöp, Szendrey – mellé Takács, Balla, Steller és Kelemen csatlakozott. A verseny lebonyolításának részletezésétől ezúttal eltekintenék, mivel játékosaink elmondása szerint az még a helyszínen lévők számára sem mindig volt egyértelmű, hogy ki mikor és legfőképp miért játszik. Többek véleménye szerint ismét nem volt túl szerencsés, hogy sok helyezés, illetve továbbjutás szétlövéssel (a gombozás tizenegyesrúgásával) dőlt el.

Az kétségtelen, hogy a sok csoportmérkőzés rengeteg izgalmas, végletekig kiélezett párviadalt hozott. Ahogy azt vártuk, legjobbjaink, az egyéni ranglistát vezető Szendrey, és az ugyanitt 2. Fülöp végig érdekelt volt a főversenyben és a legjobb 10 közé jutott. De Takács Zoltán teljesítménye is kiemelkedő volt ezen a hétvégén, hiszen ő is bekerült a legjobb 10 közé és végül 7. helyen végzett. Balla szombaton erősen a várakozások alatt teljesített, neki most be kellett érnie a vigaszverseny 7. helyével.

Visszatérve Tibi és Elemér szereplésére, a verseny utolsó szakaszában 2 fordulóval a vége előtt még bármelyikük győzhetett volna. Elemér rendkívüli izgalmak közepette az utolsó mérkőzését megnyerve állhatott a dobogó legtetejére, miközben a szomszédos pályán a fordulót megelőzően 1-1 ponttal előtte álló két riválisa döntetlen játszott egymással! Csak a nagy-formátumú játékosok mellé pártol Fortuna!

Ne feledkezzünk meg azonban a III. osztályúak mezőnyében induló Stellerről és Kelemenről sem. Steller remekül játszott a főversenyben és a legjobb 20-ba is beverekedte magát! Ezt annak fényében kell értékelni, hogy a versenyen 13 I. osztályú és 23 II. osztályú játékos indult – bravúr volt ez a javából. Az már a sors furcsa fintora, hogy a vasárnapi III. osztályú döntőben Józsinak már kevésbé ment a játék, így összességében 7. lett, ellenben Kelemen Zoli remekül játszott a döntőben és végül ezüstérmet szerzett!

Egy kitűnő helyszínen, jó és egyenletes minőségű pályákon zajlott a verseny, ahol a verseny mezőnye – a különleges időpontnak köszönhetően – együtt szurkolt a BL-döntőn. A csapattársak gratulálnak a 2011-es OB után másodszor is győztes Fülöp Elemérnek és a többieknek is, akik ismét a komlói gombfoci jó hírét vitték az Alföldre.

Az első képen jobbról a második az idei Országos Bajnok, Fülöp Elemér.

Forrás, fotók: DÖKE Komló

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 846 126 megtekintés

Videó: 49 024 121 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7044344

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh