Két hónap alatt teljesen kicserélik a küzdőtér burkolatát a komlói sportcsarnokban. Az új padló legalább harminc évig használatban marad, hasonló korú elődjét pedig a szurkolók emléktárgyként hazavihetik.

Több mint három évtizede koptatják a sportolók a komlói városi sportcsarnok padlóját, ami mostanra igencsak megérett a felújításra. Az 1985-ben lerakott burkolat több helyen megrepedezett, beszakadt és a korábbi évek beázásai is károsították. Igazi és tartós megoldást csak a teljes csere jelent, amihez azonban jelentős forrásokra van szükség. Ezt legnagyobb részben a társaságiadó-felajánlásokból tudta az épületet használó Komló Sport Kft. előteremteni. Az összesen 43 millió forintos beruházási költség 70%-a származott sikeres TAO-pályázatból, míg a fennmaradó részt az önkormányzat saját erőből állja.

Néhány nappal a Komlói Bányász kézilabdázóinak utolsó szezonbéli bajnoki meccse – és győzelme – után a munkások vették át a helyüket a csarnokban. Felbontják és újra cserélik a teljes padlószerkezetet: nem csak a parkettát, hanem az azokat tartó párnafákat is. Az új padlóburkolat a mostanihoz hasonlóan többfunkciós lesz. Hiszen nem csak a Bányász meccseit rendezik a sportcsarnokban, hanem a város számos nagyrendezvényét is a kolbásztöltő fesztiváltól az expóig.

„Az új padló reményeink szerint legalább harminc évig szolgál majd” – bizakodott Polics József polgármester. „Eközben a régi sem tűnik el nyomtalanul. Sok szurkoló kérte, hogy hazavihessen egy-egy darabot a sok csatát megélt pályaborításból. Erre igyekszünk is lehetőséget biztosítani mindenkinek, hiszen számos különleges emlék fűződik hozzá.

A munkát a korábban a KBSK tornacsarnokának a padlóját is kiváló minőségben felújító komlói vállalkozás végzi. A műszaki átadás a tervek szerint június végén várható, így a következő bajnoki szezonra már a csarnokban lehet megkezdeni a felkészülést.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 713 861 megtekintés

Videó: 48 926 265 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027217

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh