Az idei Egyéni OB-n a rekordbajnok Szendrey Tibor volt az ügyeletes komlói éremszállító. Fülöp 4. helyen fejezte be a 10-es döntőt, ahol azért voltak meglepetések.

A DÖKE Komlót a sorrendben 57. Egyéni OB-n 4 komlói játékos – Fülöp, Szendrey Trecskó és Balla – képviselte az egyébként 65 fős mezőnyben. A helyszín Budapesten volt, ismét a korábbi éveknél lényegesen jobb és tágasabb környezet, valamint jó szervezés fogadta a játékosokat. A szektorlabdában ez az év legrangosabb egyéni versenye, ennek megfelelően erős mezőny volt.

A szombati játéknapon három szakasszal indult a főverseny. Az első kör csoportmérkőzései után meglepetésre a legjobb 32 és a legjobb 16 között is csoportmérkőzések jöttek 4-4 fős csoportokban. Itt Fülöp volt a legjobb formában, az összesen 12 mérkőzéséből 1 döntetlen kivételével mindet megnyerte – magabiztosan biztosítva helyét a 10-es döntőben. A legjobb 16-ig menetelt Szendrey és Trecskó is, itt viszont szétlövés következett, amelyből Szendrey jött ki jobban és jutott be a 16 közé. Balla nem tudta átmenteni jó formáját az NB II-ről, így már az első körben búcsúzott.

Vasárnap a II. osztályúak mezőnyében az előző nap hajszál híján 10 közé jutott Trecskó látványosan visszaesett és nem tudott közel kerülni a továbbjutó helyhez, míg Balla éppen csak, de szintén lemaradt a legjobb 4 közé kerülésről.

A 10-es döntőben Szendrey jobban teljesített és tartotta lépést a mezőnytől elhúzó Pákaival és Szilivel, de utolérni nem tudta őket, így ez maradt a végső sorrend is a dobogón. Fülöp szombati lendülete megtört, Tibitől 4 ponttal elmaradva a 4. helyen végzett.

Szendrey bronzérme nagyon szép eredmény, mivel nagyon erős volt a mezőny, még a 10-es döntőbe kerülésért is nagyon meg kellet küzdeni. Az hogy két komlói játékos is volt a 10-es döntőben azt jelenti, hogy továbbra is az élmezőny meghatározó szereplői a baranyai gombozók. Ritkán emlékezünk meg hosszabban a többi versenyzőről, de Pákai György megérdemli, hogy kiemeljük beérett munkáját, a nagyon sokat csiszolt, precíz és megfontolt játéka eredményezte végső győzelmét. Ez a győzelem és komlóiak botlása azzal járt, hogy hosszú évek után Pákai állt élre az egyéni ranglistán, ahol Fülöp Elemér és Szendrey Tibor személyében komlói játékosok álltak felváltva évekig, leszámítva Szatmári Tamás rövid ideig tartó vezetését. Kemény munkára és közel hibátlan teljesítményre lesz szükség a trón visszavételéhez, no meg Pákai botlására is. Folytatás néhány nyári egyéni kupán következik.         

Forrás: Gyozsán Zoltán Szakosztályvezető

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 646 223 megtekintés

Videó: 48 846 340 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7013710

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh