A kézilabda fejlesztése és a sportszakember-képzés érdekében kötött együttműködési megállapodást a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Az ezt rögzítő dokumentumot szerdán délelőtt látta el kézjegyével Marczinka Zoltán, az MKSZ sportigazgatója és Bódis József, a PTE rektora a baranyai megyeszékhelyen - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A közlemény szerint az egyetem egészségtudományi és a természettudományi karainak szerepvállalásával, szakmai - köztük tanári, edzői, sport és rekreációszervezői, sportmenedzseri, valamint sporttudományos - felkészítő tevékenysége révén szolgálja majd a sportág fejlesztését, valamint a sportszakember-képzést.    

A megállapodás a többi között kiterjed a Nemzetközi Edzőképző Központ szakmai munkájának közös fejlesztésére, a sportszakember-képzés, valamint a tanár- és edzőképzés szakmai anyagainak, tankönyveinek korszerűsítésére, a kézilabdázás sporttudományos hátterének erősítésére. A szövetség a szeptemberben kezdődő tanévtől "komoly szaktekintélyeket" - edzőket és korábbi válogatott játékosokat - biztosít a PTE-n folyó edzőképzés gyakorlati részéhez - áll az összefoglalóban.    

Kitértek arra is, hogy a felek kiemelten foglalkoznak majd a kézilabda sajátos versenyformáinak (szivacskézilabdázás, strandkézilabdázás, utcai kézilabdázás, kerekesszékes kézilabdázás, csörgőlabda) népszerűsítésével. Az MKSZ továbbá lehetőséget biztosít a PTE hallgatóinak szakmai gyakorlatok végzésére, valamint a részvételre a magyarországi rendezésű nemzetközi versenyek szervezésében, lebonyolításában - írták, hozzátéve, hogy az egyetem pedig felajánlotta a szövetség számára sportcsarnokainak, kollégiumainak igénybevételét szakmai táborokra, edzői továbbképzésekre.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 076 195 megtekintés

Videó: 48 304 907 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921263

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh