Az élményszerű oktatást szolgáló online tudástárat fejlesztettek 12-18 év közötti gyerekeknek a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film készítői, akik a filmben megjelenő, mintegy 300 művészeti alkotást és azok eredetijét gyűjtötték össze az okosmozi.hu internetes oldalon.

A Milorad Krstic által rendezett filmhez kapcsolódó honlap festmények, szobrok, filmek, dizájn, építészet, zene és cirkuszművészet kategóriákban közöl tényeket és érdekességeket a filmben felbukkanó híres alkotásokról - olvasható az oldal készítőinek MTI-hez eljuttatott közleményében.   

A portál bevezetéséhez Kamarás Iván főszereplésével, László Marcell rendezésében készült egy rövid, vlog stílusú kedvcsináló, amely rávilágít arra, hogy a Ruben Brandt, a gyűjtő híd lehet a fiatalok, a művészet és az oktatás között. Kurdy-Fehér János, a film producere és az OkosMozi ötletadója szerint ez a tudástár a régi és a kortárs művészeteket köti össze a fiatalokkal és a modern kommunikációs technikákkal, szokásokkal.   

Az OkosMozi egyelőre a tavaly bemutatott animációs filmhez kapcsolódik, de bármilyen más film, színházi előadás vagy irodalmi mű is feldolgozható ebben a formában. Az okosmozi.hu indulásához nyereményjáték is kapcsolódik, amelyről részletesen a weboldalon lehet olvasni.   

Az OkosMozi szakmai támogatója többek között a Szépművészeti Múzeum és a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínház, ahol az iskolások számára ingyenes vetítéseket is tartanak a filmből.

Forrás: MTI / okosmozi.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 067 045 megtekintés

Videó: 48 291 864 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919979

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh