Újabb rendezvényekkel bővül az augusztus 20-ai virágkarneválhoz kapcsolódó karneváli hét programsorozata, amely vasárnap kezdődött a Galiba gyermekfesztivállal a debreceni nagyerdei vidámparkban - közölték a szervezők hétfőn sajtótájékoztatón a cívisvárosban.

Puskás István (Fidesz-KDNP), a megyeszékhely kulturális alpolgármestere azt mondta, hogy bár az idén hiányoznak a karnevál megszokott központi elemei, mint a virágkocsik és a művészeti csoportok felvonulása, átalakulnak, ünnepi díszbe öltöznek a város közterei, és Debrecen számos pontján várják színes, kulturális programokkal az érdeklődőket.  

Az egyik ilyen átalakuló helyszín a régi városháza udvarán kialakított "tündérkert", ahol hétfőtől augusztus 23-ig minden este más-más formáció zenével, tánccal, irodalommal várja közönséget - tette hozzá, megemlítve, hogy a teljesen megújult, szombaton átadott belvárosi Dósa nádor téren pedig fúvós térzenével várják esténként az érdeklődőket.  

Majoros László, a VIRÁGZÁS - műterem a szabadban program főszervezője a virágkarneválok több mint fél évszázados történetében egyedülálló kezdeményezésről tájékoztatott: a nagyerdei Medgyessy sétányon 48 debreceni és a városhoz kötődő képzőművész egy napra nyilvánossá teszi az alkotómunkát, és az érdeklődők előtt készíti el virágtémájú festményét, grafikáját. A munkálatok közben két alkalommal, "félkész" és "kész" címmel tartanak tárlatvezetést - fűzte hozzá.  

A virágok mellett természetesen az idén a hazai táncosoké lesz a főszerep a karneváli héten - hangoztatta Bódor Edit, a virágkarnevál főszervezője.  

Augusztus 20-án a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon mutatja be a trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából Együtt 100 című közös produkcióját a 70 éves Debreceni Népi Együttes és a 30 éves Főnix Táncegyüttes - tette hozzá, megjegyezve, hogy a történelmi Magyarország elfeledett folklórkincsei kelnek életre a közös táncházi produkcióban.  

A 30 év a keringő bűvöletében címmel pedig a szintén 30 éves Valcer Táncstúdió jubileumi gálaműsorát tekinthetik meg az érdeklődők augusztus 19-én Debrecenben, a virágkarneváli hét keretében - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 707 megtekintés

Videó: 47 971 236 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887822

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh