Az amerikaiak többsége már nem tekinti az éghajlatváltozást a legégetőbb környezeti problémának – derül ki egy jelentésből, amelyet kedden tettek közzé az Egyesült Államokban.

Az amerikaiak 29 százaléka a víz és a levegő szennyezettségét tekinti a legsúlyosabb környezeti problémának, míg csupán 18 százalékuk említette az általános felmelegedést, szemben az 2007-ben mért 33 százalékos aránnyal – olvasható a The Washington Post és a kaliforniai Stanford Egyetem közös felmérésében.

Valamivel több mint 800 felnőtt amerikai vett részt a június 13-a és 21-e között, vagyis két héttel a rekordokat döntő és rendkívül heves viharokat okozó hőhullám előtt elvégzett felmérésben. A viharok következtében kilenc szövetségi állam több millió háztartásában szűnt meg az áramszolgáltatás, főként a keleti parton.

Az Egyesült Államokban a statisztikák vezetése óta idén volt a legmelegebb tavasz, Coloradóban pedig soha nem látott erdőtüzek pusztítottak.

Négy ember közül átlagosan majdnem három értesült arról a felmérés szerint, hogy a Föld klímája melegszik, és ugyanilyen arányú válaszadó vélte úgy, hogy a hőmérséklet tovább emelkedik, ha az emberiség nem tesz semmit ez ellen.

Egy kedden megjelent és a tanulmányra hivatkozó cikkben a The Washington Post azt írta: az magyarázhatja az amerikaiak érdektelenségét a téma iránt, hogy Barack Obama elnök elnökválasztási kampányában eddig gyakorlatilag soha nem beszélt az a klímaváltozásról.

A felmérés hibahatára 4,5 százalék volt.

Forrás: MTI

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

50 tudós és mérnök nyílt levele a NASA-hoz

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 210 415 megtekintés

Videó: 45 315 892 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6347122

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh