Az Intel bejelentette, hogy egy új set-top boxot hoz forgalomba, ami még idén a piacra kerül, és a tévéműsor továbbításán túl a felhasználó szokásait is figyelni fogja egy webkamera segítségével. Az eszközön az Intel Media dolgozik; az új csoportot olyan munkatársak alkotják, akik korábban a Google-nél, az Apple-nél, illetve a Netflixnél is dolgoztak. Az előfizetők élő és rögzített, illetve rögzíthető tévéműsorokat nézhetnek az új eszközzel, valamint az online videotéka kínálatából is válogathatnak. Magát a szolgáltatást szintén az Intel fogja üzemeltetni a saját szélessávú kapcsolatán.

A terv logikusnak tűnik, de a készülékházhoz kapcsolódó kamera, ami a tévénézők arcát szkenneli a műsör közben, már sokaknál kiverte a biztosítékot. Az Intel szerint ez mindössze azt szolgálja, hogy személyre szabhassa a felhasználóknak szánt kínálatot és célzott hirdetéseket helyezzen el. Bár más cégek, például a Netflix és a Google szintén figyelik a felhasználók szokásait, hogy személyre szabott ajánlatokat kínálhassanak nekik, eddig még nem volt példa arra, hogy kamerával figyeljék a nézőket, média- és tartalomfogyasztás közben.

Erik Huggers, az Intel Media alelnöke elmondta, hogy az eszközön található kamera fizikailag is zárható lesz, így bármikor kikapcsolható. Huggers szerint a kamera használatával csak az volt a céljuk, hogy a beépített arcfelismerő segítségével megkönnyítsék az eszköz használatát, így ugyanis nem kéne felhasználói profilokat létrehozni. Azt maga az Intel is elismeri, hogy az ezzel járó előnyöket az adatvédelemmel és a magánszféra megsértésével kapcsolatos aggályok miatt elég nehéz lesz kommunikálni.

Forrás: index.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 088 199 megtekintés

Videó: 48 317 742 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923263

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh