Egy új tanulmány is kimutatta, hogy a szélerőművek építése jóval kisebb költségekkel jár, mint új széntüzelésű erőművek építése, és közel azonos a földgáz kinyerésével.

A jelentés során nem kizárólag a közvetlenül felmerülő költségeket vették figyelembe, hanem a széndioxid-kibocsátás egészségügyi következményeit vagy a széntüzelésű erőműveknél fellépő kén-dioxid veszélyeit is.

A jelentés szerzője, Laurie T. Johnson, neves közgazdász kollégáival, Startla Yeh-vel és Chris Hope-al a szén-dioxid társadalmi költségeit vizsgálták, mellyel azt számszerűsítették, mennyi kárt okoz egy tonna kibocsátott CO2 ma és a jövőben.

Jelentésük tulajdonképpen egy átfogó becslése az éghajlatváltozásnak és annak kárainak, mely magában foglalja a mezőgazdasági termelékenység, az emberi egészség és a vagyoni károk kockázatát.

Johnon szerint a tanulmány kiszámolja a valódi költségeit a az általunk használt energiaforrásoknak, mely alapján azt az eredményt kapták, hogy a szélerőművek a legolcsóbbak, beleszámítva a megépítés és fenntartás költségeit, valamint a későbbi, bolygónkra gyakorolt hatását is.

A tanulmányt angol nyelven innen lehet letölteni: Kattintson ide...

Forrás: tisztajovo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 071 124 megtekintés

Videó: 48 299 480 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920629

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh