A jövő évben az indiai piacon is megkezdi elektromos autói értékesítését a Tesla, és az érdeklődés függvényében megvizsgálja összeszerelő üzem létesítésének vagy a helyi gyártás megkezdésének a lehetőségét is - erősítette meg Nitin Gadkari szállítási és közúti fejlesztési miniszter az Indian Express lapnak adott interjúban.

Korábbi sajtójelentések szerint Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója egy újságírói kérdésre adott válaszában már októberben jelezte, hogy cége "jövőre egészen biztosan" megjelenik az indiai piacon. Maharashtra tartomány kormánya akkor fel is ajánlotta a Teslának, hogy telephelyet biztosít számára üzem építéséhez.    

Elon Musk 2017-ben még nem tartotta kivitelezhetőnek üzem létesítését Indiában. A törvények ugyanis 30 százalékos helyi beszállítói részarányt írnak elő, ami viszont szerinte "Indiában nem áll rendelkezésre" - közölte egy Twitter üzenetben.    

Nitin Gadkari az Indian Express lapnak elmondta, hogy "számos indiai vállalat" foglalkozik elektromos autó kifejlesztésével, amelyek "lényegesen olcsóbbak, de technológiailag éppoly fejlettek" lesznek, mint a Tesla modelljei. "India öt éven belül a világ egyik legnagyobb autóipari központja lesz" - jelentette ki.    

Az indiai sajtóban már azt is tudni vélik, hogy a Tesla legolcsóbb modellje, a Model 3 lesz kapható az indiai piacon, és az előjegyzések már januárban megkezdődnek. Az Economic Times lap értesülése szerint az értékesítés az év második felében indulhat. A Model 3 típus indiai ára pedig 55 lakh (5,5 millió rúpia, 74,7 ezer dollár) lesz.

Forrás: MTI / indianexpress.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 070 156 megtekintés

Videó: 48 298 357 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920467

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh