Akár 1 terabájtos állományokat is meg lehet osztani az új szolgáltatással.

Péntek délután az elsősorban könnyű kalózkodást lehetővé tevő technológiája kapcsán ismert BitTorrent Inc. a számítógépek közti közvetlen fájlszinkronizációra használható szoftvere után bemutatta a SoShare névre hallgató szolgáltatását, amely elsősorban az óriási csatolmányokat küldözgető médiamunkások számára lett kitalálva.

A SoShare a Google Chrome, Firefox, Internet Explorer és Safari for Mac böngészőket támogatja, ám a használatához először fel kell telepíteni egy beépülőmodult, hiszen a szolgáltatás felfelé P2P protokoll segítségével mozgatja az adatokat. A megosztható állományok mennyisége nincs limitálva, a maximális egyenkénti feltöltési méret 1 terabájt.

A jelenleg bétázó megoldás alapjában véve rendkívül egyszerű, a regisztráció után a fájlküldéshez csak meg kell adni a címzett e-mail címét, majd ki kell jelölni a csatolmány(oka)t. Ezek után a felhő alapú háttértárakhoz hasonlóan webböngészővel feltölthetőek a fájlok, a sikeres megosztás után a címzett e-mailben értesítést kap a tartalmak elérhetővé válásáról. Az állományokat egyedi hivatkozás segítségével bárkivel meg lehet osztani.

A BitTorrent tájékoztatása szerint a szolgáltatás egyelőre teljesen ingyenesen használható, ám idővel részben fizetőssé fog válni.

Forrás:techcorner.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 831 583 megtekintés

Videó: 49 011 589 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7041997

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh