Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy 12 hetes bichon frisé kutya Angliában, sürgősségi műtéttel segítettek rajta. 

Daisy nem tett semmi szokatlant, csak azt, amiben a kölyökkutyák a legjobbak: megette, amit nem szabad - írta a The Guardian online kiadása kedden.  

Gazdája akkor kezdett aggódni, amikor a bichon frisé hányt és nem akart enni - közölte a PDSA brit jótékonysági állatorvosi szervezet. Daisyt megvizsgálták, megállapították, hogy a gyomrával van baj. Elzáródásra gyanakodtak, ezért elaltatták és megröntgenezték.  

A felvételen az látszott, hogy a kiskutya egy marék pénzérmét nyelt le: 13 egypennyst, három ötpennyst, két húszpennyst és két egyfontost, összesen 2,68 fontot (1249 forint).  

Amikor az állatorvos a diagnózissal felhívta a gazdát, a Derbyben lakó Ivanát, az elmondta, el se hiszi, hogy a kutyája ennyi pénzt lenyelt. "Nem találtam a pénztárcámat. Mindenhol kerestük már, de eszünkbe se jutott, hogy Daisy a bűnös. Fogalmam se volt, hogy egy kisutya ilyesmit is megeszik. Nagyon megrémültünk, hogy elveszíthetjük" - mondta a Guardiannek.  

A sürgősségi műtét sikeres volt, Daisyt fájdalomcsillapítókkal és antibiotikumokkal engedték haza másnap.  

A PDSA derby állatkórházának ápolónője, Sally Frith szerint Daisy rekordot döntött: "nem hittük, hogy ennyi érmét le tudott nyelni egy ilyen kicsi állat". Az érmék elzáródást okoztak, ami beavatkozás nélkül végzetes lett volna az állatorvosok szerint.

Forrás: MTI / The Guardian




 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 907 576 megtekintés

Videó: 49 076 636 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055969

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh