Nem számít, nők vagyunk-e vagy férfiak: egyaránt az idegeinkre megy, ahogy néhány ember a mobilját használja - illetve képtelen normálisan használni azt.

A Microsoft felmérése szerint az okostelefon-használók többségét nem zavarják saját mobilozási szokásaik - de a férfiak és a nők is azokat az embereket találják a legidegesítőbbnek, akik folyton nézegetik a mobiltelefonjukat. A listán a második a hangos telefonálás, a harmadik a telefonálás nem illendő helyzetben, a negyedik a telefon használata négyszemközti beszélgetés közben, végül az autóforgalom akadályozása mobilozás miatt áll.

Az idegesítő mobilozási szokások között találjuk még azt, amikor az emberek véletlenül felhívnak valakit a "zsebükből", vagy egyszerűen csak elhagyják a készüléküket, ezzel teremtve lehetőséget a digitális adatokkal való visszaélésre. A megkérdezettek 39 százaléka gondolja azt, hogy a nők és a férfiak hasonlóképpen gondoskodnak a mobiltelefonjuk biztonságáról. A valóság azonban nem ezt mutatja: a Microsoft Computing Safety Index (MCSI) szerint a férfiak némileg jobbak ügyelnek a műszaki eszközök megfelelő használatára, harmincöt százalékuk esetén csak PIN kóddal vagy jelszóval lehet a mobilhoz hozzáférni, míg a nőknél ez az arány 33 százalék. Harmincöt százalékuk biztonságos Wi-Fi hálózatot használ, miközben a nők 32 százaléka tesz így. Harminckét százalékuk folyamatosan frissíti a mobilját. Erre a nők mindössze 24 százaléka figyel.

Mégis, mintha a férfiak gyakrabban esnének a mobiljukkal kapcsolatos csapdába, többször kapnának idegenektől olyan e-mailt, amelyben személyes információkat kérnek (70 százalék a nők 65 százalékával szemben), nagyobb arányban találkoznának hamis vírusirtó programokkal (66 százalék és 58 százalék), valamint többször tapasztalnak olyan esetet, amikor más személyazonosságát szándékos megtévesztésre használják fel (31 százalék szemben a 26 százalékkal).

A nők hajlamosabbak jobban figyelni arra, hogy milyen kép alakul ki róluk a neten, s tesznek is az online megtalálható személyes információik korlátozásáért (40 százalék a férfiak 37 százalékával szemben), továbbá ügyelnek arra, hogy az idegenek mit láthatnak róluk a közösségi oldalakon (40 százalék a 32 százalékkal szemben), valamint jobban meggondolják, hogy mit is írnak a szöveges üzenetekben (34 százalék - 31 százalék).

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 759 365 megtekintés

Videó: 48 956 838 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032719

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh