A Shazam dalfelismerő alkalmazáshoz hasonló új funkciót fejlesztettek a Facebooknál. A Facebook app hangazonosítás segítségével képes lesz felismerni, hogy melyik tévéműsort/filmet nézzük, dalt hallgatjuk éppen.

Technikai érdekességként, a privát szféra korlátait tovább romboló adatvédelmi nonszenszként és egy kényelmi újításként is felfogható a Facebook mobilos alkalmazásaiba érkező új funkció. Az újítás lényege, hogy – a funkció aktiválása esetén – a telefonunkon lévő Facebook app "lehallgatja" környezetünket, és képes lesz felismerni a tévében futó sorozatokat, illetve a hallgatott dalokat.

A felismerés után az alkalmazás előre bekészíti az állapotfrissítésünk egy részét, tehát beleírja, hogy éppen a Trónok harcát nézzük vagy Michael Jacksont hallgatunk, ezt nem kell már bepötyögni. Sőt, ha emellé nem is szeretnénk mást írni, akkor már kész is vagyunk, egy gombnyomással tudathatjuk az ismerősökkel, hogy mit nézünk/hallgatunk éppen.

A hangfelismerős funkciót bejelentő közleményben a Facebook az adatvédelmi szempontokat is hangsúlyozta. A funkciót egyrészt a felhasználónak kell majd aktiválnia, másrészt ha az alkalmazás fel is ismerte az éppen hallgatott/nézett zenét/műsort, azt nem írja majd ki automatikusan sehova, az állapotfrissítés megosztása ezután is a felhasználón múlik majd – a Facebook csak besegít annak megírásába.

Az újdonságot a következő hetekben aktiválják a közösségi oldal üzemeltetői, szokás szerint először az amerikai felhasználók számára lesz elérhető.

Forrás: hvg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 681 585 megtekintés

Videó: 48 892 585 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021712

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh