A következő nyári hétvége is bőven kínál programokat a szabadban. Szerdán kezdődik a Fishing on Orfű, pénteken, Váralján a Kuglóffesztivál, vasárnap pedig a Pécsváradi várban Ló-Lovas-Lovag fesztivált rendeznek.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg Orfűn a könnyűzenei találkozót. A június 17-től 21-ig tartó kínálatból mindenki kedvére válogathat. Szerdán 12.00 órakor a Pomázi Tűzoltózenekar köszönti a résztvevőket. Újdonság a Viziszínpad egy mobilstégen, napi két akusztikus mini koncerttel, ahol az első sorok a fürdőzőké, akár matracon lebegve is élvezhetik a zenét az érdeklődők. A 25 perces koncertek 15.00, illetve 16.00 órakor kezdődnek. A négy napos zenés eseményen biztosan teltház lesz, az elővételben eladott jegyek ezt mutatják.

Június 19-20-án, pénteken és szombaton a Parkerdőben tartják immár tizedik alkalommal az egyre népszerűbb kuglóffesztivált. A szabadtéri főzés, borkóstolás mellett vásári hangulat, körhinta és a váraljai asszonyok által dagasztott híres kuglóf várja a vendégeket. A kuglófkészítésbe bárki bekapcsolódhat. Könnyűzenei koncertek mellett focikupa, hagyományőrző együttesek szórakoztatnak.

A rendezvény keretein belül kerül sor 19-én este ½ 9-kor a Váralja Fényei 6 kilométeres éjszakai túrára a Váraljai Parkerdőnél. Zseblámpáról mindenki maga gondoskodjon. Másnap, szombaton három teljesítménytúrára is sor kerül, többek között a kuglófkereső túrára 10, illetve 25 kilométeren, valamint egy 6, és egy 50 kilométeres teljesítménytúra is indul.

Vasárnap, június 21-én kerül megrendezésre a Pécsváradi Élményvárban a Ló-Lovas-Lovag fesztivál. Délelőtt kézműves, kirakodó-és őstermelői vásár, bolhapiac lesz. Lovaglás, íjászat valamint kovácsbemutató várja a közönséget. Kemencés sülteket, helyben termesztett gyógynövényes limonádékat is megkóstolhatunk. 15.00 órától a Pécsváradi Zeneiskola növendékeinek koncertjére kerül sor.

Forrás, fotók: Önkormányzat Pécsvárad, Váralja, Orfű

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 855 778 megtekintés

Videó: 49 895 983 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7138524

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh