Az illetékes amerikai hatóság elutasította, hogy bárki kereskedelmi célokra használhasson robotrepülőgépeket.

Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) által hozott döntés azt jelenti, hogy a jelenlegi előírások alapján az Amazon nem valósíthatja meg a tavaly decemberben ismertetett elképzelését. A kereskedelmi szolgáltatások még akkor is illegálisnak minősülnek, ha ingyenesek.

Mint ismeretes, az Amazon 2017-től drónokkal szállítaná ki az ügyfelei által megrendelt csomagokat. Jeff Bezos alapító-vezérigazgató elmondta: a drónok legfeljebb 16 kilométeres hatótávolsággal rendelkeznének és maximum 2,3-2,5 kilogrammos csomagokat tudnak majd kézbesíteni. Az üzletember ugyanakkor közölte, hogy az ötlet megvalósítása akár 4-5 évet is igénybe vehet. A bevezetéshez mindenekelőtt biztonsági teszteket kell végeztetni és meg kell szerezni a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) engedélyét.

Nos, úgy tűnik, hogy Bezos jól becsülte meg a futárszolgáltatás bevezetéséhez szükséges időt. Az FAA kiemelte, hogy az év közben ismét tanulmányozzák a drónok kereskedelmi célú használatára vonatkozó szabályozást és az új előírásokat 2015 végéig dolgozhatják ki, illetve hozhatják nyilvánosságra. Paul Misener, az Amazon illetékes alelnöke mindenesetre kijelentette, hogy a bejelentés nincs hatással a terveikre, továbbra is kitartanak az elképzelés mellett. A hivatal egyébként a döntésében rámutatott, hogy a drónok hobbi célú felhasználására továbbra is lehetőség van, a tilalom ezt a területet nem érinti.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 088 117 megtekintés

Videó: 48 317 644 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923259

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh