Az indiai-óceáni Réunion szigetén talált repülőgéproncs-darabon lévő kódszám megerősíti azokat a feltételezéseket, hogy az egy Boeing-777-es repülőgépről való, vagyis ugyanolyan típusú gépről, mint amilyen tavaly márciusban tűnt el a térségben – közölte pénteken a malajziai helyettes közlekedési miniszter.

Abdul Aziz Kaprawi szerint erről az eltűnt gépet üzemeltető Malaysia Airlines légitársaság értesítette. Kaprawi állítása szerint “közel járunk” az MH370-es járat rejtélyének tisztázásához.

A két méter hosszú, szárnyalkatrészre emlékeztető roncsdarabot, amelyen a “657 BB” számsor – az alkatrész kódszámának egy része – olvasható, a tengerpart tisztításán dolgozó munkások találták meg Saint-André de La Réunionnál. Tele volt rátapadt kagylókkal, és ebből arra lehet következtetni, hogy sokáig volt a vízben. Nem kizárt, hogy a tavaly márciusban eltűnt MH370-es járat egy darabjára bukkantak, de ennek a megerősítésére még várni kell.

A helyettes közlekedési miniszter hozzátette: a roncsdarab meggyőzően bizonyíthatja azt az elméletet, amely szerint az MH370-es járat az Indiai-óceánba zuhant.

A darabot pénteken a délnyugat-franciaországi Toulouse-ba szállítják, és a francia védelmi minisztériummal kapcsolatban álló egyik laboratóriumban megvizsgálják. A jövő hétre várhatóak a szakértői vizsgálat eredményei – közölték francia források.

A Malaysia Airlines Boeing-777-es típusú gépének eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb talánya. A gép Kuala Lumpurból Pekingbe tartott 239 emberrel a fedélzetén, amikor 2014. március 8-án, egy órával a felszállás után eltűnt. Azóta a gépnek semmi nyomát nem találták, az Ausztráliától nyugatra, az Indiai-óceánon hónapokon át folytatott intenzív kutatások ellenére sem.

Forrás: globoport.hu / MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 693 190 megtekintés

Videó: 48 905 562 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7023284

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh