Viktor Ivanov, az orosz Föderális Kábítószer-ellenőrzési Szolgálat igazgatója csütörtökön bejelentette, hogy a NATO több ország által is perelhető a nemzetközi bíróság előtt, ugyanis az Afganisztánban zajló NATO műveletek kezdete óta az országból történő kábítószerexport a sokszorosára növekedett. A szervezet szerint az elmúlt tíz évben 40-szeresére nőtt a kábítószer-termelés Afganisztánban. Egyébként az ENSZ adatai hasonló nagyságrendű növekedést mutatnak, csak némileg kikozmetikázva.

"Pereket kezdhetnek annak köszönhetően, hogy a fegyveres beavatkozás csak a helyzet romlásához vezetett a kábítószerek előállítása és terjesztése terén, és a törvény rendje ennyi idő alatt nem lett helyreállítva."

Maga a felvetés nagyon jól mutatja, amit a "NATO game over" üzenet is közvetített. Oroszország nemrég módosította a NATO-val szembeni nyilvános hozzáállását, és minden fronton a szervezet tudtára adják, hogy a játékszabályok megváltoztak. A fenti kijelentések egyfajta felhívásnak tekinthetőek, hogy mielőtt maga az államszövetség lép fel ilyen úton a NATO ellen, előbb az egyes (érintett) államok tegyék meg azt.

Ivanov azt is kijelentette, hogy a Sanghai Együttműködési Szervezet nemsokára maga is perbe fogja a NATO-t a nemzetközi bíróságok előtt. Ez megadja a kellő bátorságot ahhoz, hogy a kisebb államok megtegyék azt, amit önmagukban nem tennének meg. Egy ilyen nemzetközi bírósági pernek természetesen semmilyen kézzelfogható hatása nem lenne, de maga a történés lehetőséget ad arra, hogy a NATO által elkövetett népirtások és más terrorista cselekedetek bekerüljenek idővel a fővonalú médiába is. Ez pedig hosszú távon lehetőséget biztosít arra, hogy az Orosz Föderáció kihúzza a talajt a NATO lába alól azzal, hogy szép lassan felszámolja azt a lakossági támogatást, amit a fővonalú média az elmúlt évtizedek során felépített a NATO számára.

Forrás: jovonk.info

Kapcsolódó blog bejegyzéseink:

NATO – Vége a játéknak Kattintson ide...

Afganisztán: a NATO kábítószer-paradicsoma

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 084 854 megtekintés

Videó: 48 315 053 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922872

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh