Szergej Lavrov nyilatkozott hétfőn az orosz sajtónak. Nyilatkozatában elmondta, hogy 'egyes köröknek' nem érdekük, hogy az Annan-terv sikerre vezessen. Sajnálatos, hogy még a Biztonsági Tanács egyes országai, akik támogatták az Annan-tervet, még ők is a lázadókat támogatják fegyverrel, és harcra ösztökélik őket, miközben a megbékélésre szánt tervet aláírják. Ahogy mondta, ez teljességgel ellentmondásos és "kontra-produktív".

Lavrov véleménye szerint képtelenség egy országban a békét külső beavatkozással elérni, így az egész jelenlegi nyugatról erőszakolt folyamatnak semmi értelme sincs. A békét pillanatnyilag csak a Kofi Annan tervezet szolgálja, és valamennyi országnak ezt kell követnie. Ezért szorgalmazza, hogy a legvéresebb helyekre 12 fő ellenőrt azonnal küldjenek, egy nemzetközi összetételű csoportot. Valamint 250 fős ellenőrző csoport felállítását javasolja. Az, hogy a megbékélésről papoló országok a békéért semmit sem tesznek, sőt azt szándékosan kisiklatják, arról tesz bizonyságot Oroszország számára, hogy ezek az országok egyáltalán nem akarják, hogy Szíria népe újra békében éljen, hanem háborút szítanak.

Állításait egy magas rangú szíriai katonatiszt is alátámasztja (nevét nem közölték), aki a nemzetközi sajtónak nyilatkozva elmondta, nyugodtan küldhetnek megfigyelőket, látni fogják, hogy a lázadó erők folyamatos személyi és fegyver utánpótlást kapnak, a fegyverszünet megtörésétől kezdve a támadásokat mind a terroristák kezdik. Egyre hevesebben támadják a civileket, a rendőrséget, katonaságot. A katonaság folyamatosan ott avatkozik be, ahol a lázadók támadásokat kezdeményeznek a civilek, a rendvédelem vagy infrastruktúra ellen.

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 693 502 megtekintés

Videó: 48 905 831 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7023337

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh