A Co-op brit áruházlánc bejelentette, hogy többet nem importálnak az országba olyan termékeket, amelyeket a zsidók által Ciszjordániában létrehozott illegális telepeken termeltek meg. 2009 óta a brit áruházláncokban árusított izraeli termékeken fel kell tüntetni a származási helyet, így az ilyen termékek kiszűrése azonnal megkezdődik. A szankcióban az Agrexco izraeli cég a leginkább érintett, aminek az Európai Unió mindeddig elsődleges felvásárlója volt, és közvetlenül az uniós importőröknek értékesítette a zsidó telepesek által, a lemészárolt palesztin családok ledózerolt házainak helyén termelt lekülönbözőbb mezőgazdasági termékeket.

Az áruházlánc vezetője a hétvégén jelentette be, hogy innentől kezdve nem vásárolják fel a termékeiket. Az Agrexco az izraeli élelmiszer-ipari termékek legnagyobb exportőre, így a bojkottálás közvetlenül az izraeli gazdaságot érinti. Úgy tűnik, az áruházlánc két tűz közé került. A döntés állítólag az országban működő palesztin-párti szervezetek közbenjárásának eredménye, viszont az izraeli fél nyomására nem bojkottálják azokat a termékeket, melyeket az 1949-es Zöld Vonalon belül termeltek. 2009 óta az akkori brit miniszterelnök egy intézkedése miatt az izraeli termékeken fel kell tüntetni, hogy az ország melyik területén állították elő (a 49-es határon belül, a Gázai-övezetben, vagy Ciszjordániában). A zsidó külügy most azt próbálja elérni, hogy töröljék el ezt a szabályozást, és az áruházláncokat ne legyen kötelező értesíteni a származási helyekről.

Ez az eset a palesztin szervezetek által kiharcolt nyilvánosságnak (is) köszönhető, a vásárlók egy része ugyanis nem veszi meg az izraeli termékeket, tudván hogy erőszakkal létrehozott zsidó telepeken, palesztin faluk lerombolását követően létesített üzemekben állítják elő. A Boycott Israel Network vezetője támogatja az áruházlánc döntését, és mérföldkőnek nevezte azt, mivel az emberi jogi szervezetek hangoskodását rendre elcsendesíti a zsidó államhoz fűződő hűség, ha az izraeli viszonyok kerülnek terítékre.

Forrás: jovonk.info Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 730 933 megtekintés

Videó: 48 938 462 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029529

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh