Arhangelszk megyében, a pleszecki űrrepülőtéren sikeresen elvégezték az új interkontinentális ballisztikus rakéta prototípusának próbafellövését.

A gyakorlótöltet eltalálta a Kamcsatka félszigeten, a Kura lőtéren kijelölt célpontot. Ezt a hadászati rakétacsapatok hivatalos szóvivője közölte.

A fellövést mobil kilövőről együttesen végezték a rakéta- és a kozmikus csapatok. A fő feladat az volt, hogy kísérleti adatokkal igazolják a ballisztikus rakéta kidolgozásakor alkalmazott tudományos, műszaki és technológiai megoldások helyességét. Adott esetben manőverező töltetekről lehet szó – mondta Viktor Jeszin, a Biztonsági, Védelmi és Rendfenntartási Akadémia alelnöke.

- Ezek a harci töltetek képesek mind a magasban, mind pedig oldalelhajlással megváltoztatni a repülési pályát. Ezért nehéz előre jelezni, hol „találkozhat” azzal az elfogórakétával, amely igyekszik „elkapni” a töltetet. Így a röppálya megjósolhatatlan lesz a rakétavédelmi komplexumok számára, ezzel csökken képességük az ilyen harci töltetek elfogására.

A rakétavédelem leküzdésében új lehetőségeket ad a sebesség és a harci töltetek mennyiségének növelése. Annak a rakétának, amelyet nem egy, hanem tíz harci blokkal szerelnek fel, jóval több a lehetősége a rakétavédelmi rendszer leküzdésére. Ezért hoznak létre ilyen több töltetű interkontinentális ballisztikus rakétákat. Amint Viktor Baranyec, a Komszomolszkaja Pravda katonai szemleírója elmondta, régóta folynak munkálatok arra vonatkozóan, hogyan lehet áttörni az ellenfél meglevő és perspektivikus rendszereit.

- Nem titok, hogy vannak náluk manőverező hiperszonikus robbanófejek. Most ezek lehetőségeinek a fejlesztésével foglalkoznak, figyelemmel arra a rakétavédelmi rendszerre, amelyet az Egyesült Államok és NATO akar kidolgozni Európában. A mostani kísérlet reális előkészület az USA és a NATO terveire való adekvát reagáláshoz.

A szakértők szerint a sikeresen tesztelt prototípusnál alkalmazzák azokat az újdonságokat, amelyek megvannak a Topol-M, a Jarsz és a Bulava rakétáknál.

Forrás: ruvr.ru Kattintson ide...

Kapcsolódó blog bejegyzéseink:

Megelőző csapás a NATO kelet-európai rakétavédelmi rendszerére

Kattintson ide...

Az orosz medve új életre kelt Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 916 287 megtekintés

Videó: 49 080 706 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056912

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh