Sem a megrendelő Világbanknak, sem az Egyesült Államoknak nem tetszettek a tudósok teljes egyetértésben megszületett megállapításai a génkezelt élelmiszerekről. Nem csoda, hiszen a megállapítások lényege, hogy a transzgenikus növények növelik a szegénységet, károsítják a környezetet, csökkentik az élelmiszer-biztonságot.

A kutatást a Világbank rendelte meg. Több mint 60 fejlett állam kormányzati intézményei, az ENSZ szakosított szervei (a WHO-tól az UNEP-ig), civil szervezetek, kutatóintézetek és nagyvállalatok dolgoztak rajta. Több mint 400 tudós és vezető szakember működött közre a munkában. A jelentés 2008-ban elkészült, a címe IAASTD (Nemzetközi felmérés a mezőgazdasági tudás, tudomány és technológiák hatásáról a világ fejlődéséért).

A jelentés összefoglalójának fordítása itt olvasható: Kattintson ide...

A jelentés nem kapott túl nagy hírverést, azonban az interneten elérhető volt 2008-tól ( Kattintson ide... ). Hogy miért is ez a nagy hallgatás, arról megoszlanak a vélemények, ahogy magáról a jelentésről is.

A hír GMO-kkal kapcsolatos kijelentései nem kedveznek a leginkább érdekelt Monsanto-nak, hogy miért, azt megtudhatjuk ebből a filmből: Kattintson ide...

Forrás: nol.hu, pirospirula.blogspot.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 51 047 573 megtekintés

Videó: 30 043 799 megtekintés

Látogatók

Összesen5315374

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh