Június 15-i riportunkban Polics József Polgármester urat megkérdeztük a szerkesztőségbe érkezett e-mail tartalmáról (miszerint hónapok óta azt suttogják Komlón, hogy gazdasági csőd előtt áll a város). Van-e ennek valami valóságalapja?

A Polgármester úr válaszában kifejtette, hogy mindenkinek lehetőséget biztosít, hogy elmondja véleményét akár személyesen is. Mindenkit hajlandó meghallgatni, amennyiben veszi a bátorságot és vállalja a véleményét, információit.

A kérdésre válaszul elmondta: Komló városa nincs csődhelyzetben, fél információk alapján keletkezett a levél. A város nincs könnyű helyzetben, de ezzel tisztában voltak az átvételkor is, ezt a helyzetet menedzselik, azonban semmi olyan kritikus helyzet nincs, amiről a városlakókat tájékoztatni kellene.

A levél írója kifogásolta, hogy nem egyértelmű és világos a kommunikáció. Erre vonatkozólag elmondta, hogy az önkormányzatoknál az adósságrendezést be kell jelenteni, ennek megvan a törvényi háttere, hogy ezt hogyan kell végrehajtani. Ha ez a helyzet előállna, annak híre futótűzként terjedne minden médiában, emlékezzünk csak Szigetvárra.

A vállalkozóknak kiírt munkahelyteremtő pályázatról elmondta a rendeletben megfogalmazott lehetőségeket, azok felhasználási feltételeit.

Két varrodának nyújtott önkormányzati segítséggel kapcsolatos kérdésünkre a vállalkozásokkal kapcsolatos támogatások helyzetét ismertette.

A Pannon Volánnal kapcsolatban kialakult helyzetről elmondta: szeretné megnyugtatni azokat, akiket ez érint. A Közszolgáltatási Szerződés rendszeréből nem olyan könnyű kilépni. A probléma megoldásához a hibák keresése lesz a feladat. Egy a második félévben induló felmérés sorozatban fogják megállapítani az igényeket, ami alapján 2012-től új struktúrában lehet üzemeltetni a helyi közlekedést. A veszteségek forrását meg kell találni, annak csökkentésére törekedni kell, ez az elvárás a tulajdonosok részéről. A helyi tömegközlekedés támogatásra szorul mindenhol, azonban azt nem helyeslik, és nem is támogatják, hogy ezt a jegyárak emelésével oldják meg.

A Családsegítő Szolgálat adósságkezelési szolgáltatására vonatkozó kérdésünkre adott válaszában kiemelte, hogy a közüzemi tartozással küzdő családok keressék fel a Családsegítő Szolgálatot. A zökkenőmentes ügyintézés érdekében létszámbővítést is végeztek. Felhívta a figyelmet arra, hogy az adósság rendezés fontos dolog, de ez csak az érintettek közreműködésével valósulhat meg.

A riport teljes hosszában vasárnapi adásunkban lesz látható. Archívumunkba várhatóan hétfőn fog felkerülni.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 55 214 124 megtekintés

Videó: 32 747 305 megtekintés

Látogatók

Összesen5523476

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh