Ezt Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök jelentette ki. Azt állítja, hogy Irán ellen klimatikus fegyvert alkalmaznak, amely megvonja a csapadékot az országtól.

Iránban az utóbbi években egyre gyakoribbak és erősebbek az aszályok. Rá lehet ez fogni a rosszakarókra? Az időjárásra ki lehet hatni, de ezt a módszer nem lehet alkalmazni egy ország viszonylatában – jelentette ki Andrej Smakin, az Orosz Tudományos Akadémia klimatológiai laboratóriumának vezetője.

- Ezek a kihatások lokálisak. Akkora területet, mint Irán, nem lehet megfosztani mesterségesen a felhőktől.

A teheráni vád már azért is képtelenség, mert az amerikaiaknak - őket értik ellenség alatt – maguknak is gondot okoz a szárazság - emlékeztet Alekszej Jablokov, ökológus, az Orosz Tudományos Akadémia levelező tagja.

- Amerikában nőnek az élelmiszerárak, miután óriási területen van aszály. És ezt előre jelezték a tudósok, akik rámutattak az éghajlat fokozatos változására.

Átfogóan a klímát csak az atomrobbantások változtathatják meg – véli Jablokov.

- A nukleáris robbantások következtében elsötétülhet a Nap, és ez nem csak egy ország, hanem egy egész félteke éghajlatában hozhat változásokat.

Az 1970-es években nem csak azzal foglalkoztak, hogyan alakítsanak ki „nukleáris telet” az ellenség területén. Ugyancsak komolyan tanulmányozták, miként lehet atomrobbantással földrengést kiváltani az ellenséges területen. Azzal is, hol jobb az óceánban bombát robbantani, hogy a hatalmas hullámok elmossák az ellenfél part menti városait. Az ilyenfajta kísérletek 1977-ben értek véget. Akkor a világszervezet elfogadta a konvenciót, amely tiltja a környezetre való kihatást katonai célok érdekében.

Forrás: ruvr.ru

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Az aszályt az időjárás befolyásolása is okozhatta?

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 650 961 megtekintés

Videó: 48 852 568 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7014964

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh